Μήπως χρησιμοποιείς λάθος τα emojis;

Δεν είναι κακό αν είσαι μιας κάποιας ηλικίας, κακό είναι μην μαθαίνεις από τα λάθη σου.

Είναι διακαής πόθος όσων δεν είναι και τόσο νέοι να πιστεύουν ότι δεν έχουν χάσει επαφή με τις σύγχρονες τάσεις. Η μουσική, το φαγητό, τα ρούχα και γενικά ό,τι δύναται να συγκροτήσει την ταυτότητα της γενιάς που έρχεται στα πράγματα είναι άκρως επιθυμητά προς κατανάλωση και από τη γενιά που είναι στα πράγματα. Συνδετικός κρίκος όλων αυτών, αλλά και συνδετικός μεταξύ των ηλικιακών αυτών ομάδων, είναι κώδικας επικοινωνίας. 

 

 

Η λεγόμενη «γλώσσα των νέων», όπως κάθε γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει συνέχεια. Αφομοιώνει νέα στοιχεία, απορρίπτει κάποια άλλα, και πορεύεται σαν ένα παράλληλο σύστημα επικοινωνίας μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη στο επόμενο σε μερικά χρόνια. Η χρήση των emojis είναι ένα μικρό κομμάτι αυτού του κώδικα επικοινωνίας. Τα πρώτα από αυτά έχουν ηλικία μεγαλύτερη από τους σημερινούς πιτσιρικάδες, θυμόμαστε κάποιοι να γράφουμε στα παλιά μας κινητά με παρενθέσεις ερωτηματικά και λοιπά σημεία στίξης. 

 

 

Επειδή ακριβώς κάποια από τα emojis έχουν μια κάποια ηλικία, ορισμένα έχουν χάσει το αρχικό τους νόημα και έχουν βρει νέο. Κάποια άλλα έχουν πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και κάποια άλλα, ίσως το σημαντικότερο, είναι εντελώς καινούργια και το νόημά τους δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο στους παλιότερους. 

 

 

Στις galleries πιο πάνω θα δεις μερικά από το πιο χαρακτηριστικά από τα «φρέσκα» emojis που πλέον δεν αντικαθιστούν απλά λέξεις, αλλά ακόμα και μια αλληλουχία λέξεων σαν σύγχρονα ιερογλυφικά. Τώρα στην περίπτωση που έχει μπει μέσα σου ένας μικρός boomer που γκρινιάζει για τη γλώσσα των νέων δεν έχεις παρά να θυμηθείς ότι όπως αλλάζει η σημασία των emojis, έτσι άλλαξαν κάποτε και άλλες μορφές νεανικής slang. Έχεις δει κανέναν 55χρονο να μιλάει σαν πρωταγωνιστής του Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα;

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved