Το sushi ήρθε, είδε και κατέκτησε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περικλείει όλη την μεγαλοπρέπεια της ιαπωνικής κουζίνας. Το Izakaya του Γιάννη Μωράκη, με την γαστριμαργική υπογραφή του executive chef Χρόνη Δαμαλά, είναι ένας καλαίσθητος χώρος ο οποίος παρουσιάζει μία πιο casual διάθεση από την συνηθισμένη αυστηρή προβολή που συνηθίζουμε να συναντούμε στα καλά Ασιατικά εστιατόρια.
Το Izakaya όμως αντιπροσωπεύει το καθημερινό. Το χαλαρό. Το φιλικό. Με γιαπωνέζικες αφίσες στους τοίχους, μπάρες που ενθαρρύνουν το σάκε και το τσιμπολόγημα και γενικότερα μία διάθεση που σε παραπέμπει σε αντίστοιχη «pub» της Ιαπωνίας (σ.σ.: γι’ αυτό άλλωστε αυτοπαρουσιάζεται και ως gastropub. Δεν συμβαίνει αλλά με επιλογές ιδιαιτέρως εντυπωσιακές που, αν μη τι άλλο, σε πείθουν να τις δοκιμάσεις. Ο Χρόνης Δαμαλάς παντρεύει όπως μόνο εκείνος ξέρεις τις ανατολίτικες γεύσεις, με πιάτα που ξεκινούν από σούπα ράμεν σολομού με φύκια και αβγό και φτάνουν μέχρι Gyoza με μανιτάρια Σιτάκε , λάχανο και τζίντζερ.
Υπάρχουν και πιάτα που ο κόσμος επιλέγει ως συνοδευτικά, όπως είναι τα τηγανητά καλαμάρια με την μαρμελάδα τσίλι και η beef tataki σαλάτα. Το sushi από την άλλη, είναι μία κατηγορία μόνο του. Και αυτό όχι μόνο για τις πρωτότυπες επιλογές που θα βρεις στον κατάλογο, αλλά κυρίως για την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί το μαγαζί, με πιάτα που είναι πραγματικά value for money. Η μαεστρία άλλωστε των υλικών φαίνονται στα sashimi και τα nigari που ξεχωρίζουν από την πρώτη μπουκιά.
Σε κάθε περίπτωση, το Izakaya είναι ένα από τα πιο friendly μέρη που μπορεί να βρει κανείς στο Κολωνάκι και που ενδείκνυται ως hot spot για φαγητό και άραγμα, τόσο με την παρέα, όσο και με το κορίτσι μετά από έναν κουραστικό ποδαρόδρομο στη Βουκουρεστίου. Ένας χώρος που σε αγκαλιάζει με την αύρα του και που δεν είναι «άλλο ένα» από τα ασιατικά εστιατόρια που ολοένα και πληθαίνουν.
Και το αγαπήσαμε από την πρώτη μπουκιά.
Izakaya, Λεβέντη 5, Κολωνάκι, 210 7244406