5 μέρη για να βρεις θεϊκό πεϊνιρλί στην Αθήνα

Θεϊκό πεϊνιρλί για να το βρεις στις καλύτερες εκδοχές του στην Αθήνα. 

1 SHARES

Το πεϊνιρλί είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά αρτοσκευάσματα που μπορείς να γευτείς. Το καλό πεϊνιρλί (ή πενιρλί) έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και το μόνο σίγουρο είναι όταν γίνεται σωστά είναι πραγματική απόλαυση. Είναι αυτό το περίεργο είδος μακρόστενης ανοιχτής πίτας σε σχήμα βάρκας, που στο εσωτερικό της περιέχει κατά βάση κίτρινο τυρί, πάνω στο οποίο, μπορούν να προστεθούν αλλαντικά ή λαχανικά, διαφόρων ειδών. Η καταγωγή του είναι από τη Μικρά Ασία και η παρασκευή του καθιερώθηκε μετά την άφιξη των Μικρασιατών στον ελλαδικό χώρο. Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα μέρη που ξέρουν να το φτιάχνουν σωστά.

Πεϊνιρλί Φουρνάκι Ιωνίας

Ένας ναός για πεϊνιρλί που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πλαπούτα στο Νέο Ηράκλειο και εδώ θα βρεις ένα πραγματικό πεϊνιρλί. Θα βρεις κλασικά, μεγάλα αλλά θα έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις και το δικό σου, όπως πραγματικά θέλεις. Για παράδειγμα θα βρεις πεϊνιρλί μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας, φέτα, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, μελιτζάνα και μαϊντανό, αλλά και πεϊνιρλί χωριάτικο μεγάλο με φέτα, ανθότυρο, μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα.

 Λεωφ. Πλαπούτα 86, Ηράκλειο, τηλ. 210 2814710

Πεϊνιρλί Ελευθεριάδη

Με παρουσία που μετρά έναν αιώνα, εδώ θα βρεις χειροποίητο παραδοσιακό πεϊνιρλί σε ξυλόφουρνο με ιστορία φυσικά. Και φυσικά αυτά θα τα βρεις στη Δροσιά. Θα βρεις κάθε λογής πεϊνιρλί στην πιο απολαυστική του εκδοχή. Όλα τα πεϊνιρλί έχουν βάση από τυρί Διβάνη και σερβίρονται με φρέσκο βούτυρο. Πρόκειται από τα πιο φημισμένα καταστήματα της Αττικής για τα πεϊνιρλί του, αν δεν έχεις δοκιμάσει, πρέπει να το κάνεις. Είναι σε αυτό που πρέπει να κάνεις.

 Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ. 210 6229003

Μπάρμπα Σταύρος

Στη Δραπετσώνα υπάρχει ένας ακόμη ναός για πεϊνιρλί που θα απολαύσεις ξεχωριστά πεϊνιρλί σε παραδοσιακή συνταγή του παππού Σταύρου Σαββουλίδη, κάτι που συνεχίζει στο πέρασμα των χρόνων. Εδώ θα βρεις μερακλήδικα πεϊνιρλί που θα σου μείνουν αξέχαστα καθώς μετρά εμπειρία πάνω από ογδόντα χρόνια. Πρόκειται για έναν από τους θρύλους του Πειραιά, με το πεϊνιρλί με τυρί κασέρι και χτυπημένο φρέσκο βούτυρο να είναι από τις κλασικές γεύσεις, που είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Ελ. Βενιζέλου 72, Δραπετσώνα, τηλ. 210 4610962

Πεϊνιρλί Ιωνίας

Επίσης ένα από τα πιο «δυνατά» σημεία της πόλης για να γευτείς πεϊνιρλί που σίγουρα θα απολαύσεις. Και αυτό θα το βρεις στη γωνία Αλεξάνδρας με Πανόρμου. Χειροποίητο, ψημένο σε φούρνο με ξύλα. Δοκίμασε παραδοσιακά, με σουτζούκι, με παστουρμά, κιμά και κασέρι, να εξερευνήσεις και άλλα με μπέικον, ζαμπόν ή λαχανικά, το σάντουιτς με μελιτζάνα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, το ελληνικό κροκ μαντάμ με αβγό και ξεροψημένο ψωμάκι με λάδι και το χοτ ντογκ που επίσης ομιλεί την ελληνική, αφού γίνεται με χωριάτικο λουκάνικο.

Πανόρμου 3, Αθήνα, τηλ. 210 6462854

1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved