Οι 5 διευθύνσεις για να βρεις τρομερά νόστιμους λουκουμάδες στην Αθήνα

Από τους γνωστούς παραδοσιακούς μέχρι τις σύγχρονες παραλλαγές.

3 SHARES

Ο λουκουμάς, ο γνωστός και αγαπημένος παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς τηγανισμένη σε καυτό λάδι. Οι λουκουμάδες μπορούν να έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου και περιχύνονται με μέλι ή με σιρόπι και γαρνίρονται με κανέλλα και μερικές φορές με ζάχαρη άχνη. Και αυτή είναι η κλασική τους μορφή, καθώς με τα χρόνια έχουν προκύψει αμέτρητες παραλλαγές. Από εκεί και πέρα ο λουκουμάς, όπως και ο ελληνικός καφές φέρνουν μνήμες από οικογενειακά πρωινά. Πρόκειται για εκείνα τα πρωινά την Κυριακή που μας θυμίζουν όμορφες, οικογενειακές στιγμές. Και για να ανακαλέσεις μνήμες, παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους πιο λάχταριστούς λουκουμάδες στην Αθήνα. Και είτε τους προτιμάς με μέλι είτε με σοκολάτα, παρακάτω θα βρεις διευθύνσεις για καλούς λουκουμάδες.

Ριζόπουλος: Το ιστορικό καφεκοπτείο στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε το 1901

6 μέρη για να βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς στην Αθήνα


Μπαλατσούρα

Αν είσαι από την περιοχή, ξέρεις πολύ καλά για τους φημισμένους λουκουμάδες που έχει το Αιγάλεω και συγκεκριμένα για τους λουκουμάδες Μπαλατσούρα. Λειτουργεί παράλληλα ως σημείο αναφοράς για να έρθει κόσμος στην περιοχή. Θα βρεις παραδοσιακούς λουκουμάδες με ωραίους συνδυασμούς από toppings και παγωτά. Επίσης, το μέρος «κουβαλά» μεγάλη ιστορία.

Γρηγορίου Κυδωνιών 1, Αιγάλεω, τηλ. 210 5982 806


Στάνη

Ζεστοί, φρέσκοι λουκουμάδες με μέλι εξαιρετικής ποιότητας που φέρνει κάτι νοσταλγικό και κάτι από τα παλιά, από εκείνες τις όμορφες στιγμές που μαζευόμασταν όλοι στο τραπέζι. Με τη Στάνη να έχει μια μακρά πορεία από το 1931 είναι σίγουρο ότι οι λουκουμάδες έχουν κάτι το νοσταλγικό με τα υλικά πρώτης ύλης από τα οποία φτιάχνονται να είναι κάτι παραπάνω από καλά.

Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια, τηλ. 210 5233 637


Lukumaδες

Στην Αιόλου, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία των Αθηνών, θα βρεις παραλλαγές στους λουκουμάδες. Θα βρεις και γεμιστούς λουκουμάδες, αλλά και με πολλές επικαλύψεις. Για παράδειγμα, γεμιστούς με φέτα και επικάλυψη με πιπερόμελο. Θα βρεις θα ακόμη γεμιστούς με μυζήθρα και επικάλυψη με μέλι και σουσάμι. Επίσης, θα βρεις ακόμη και γλυκούς με παγωτό καϊμάκι, γέμιση κρέμα μπουγάτσα, άχνη ζάχαρη, κανέλα.

Αιόλου 21, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.210 3210880


Λουκουμάδες Κτιστάκη

Από την Αλεξάνδρεια στα Χανιά και από εκεί, στην Ομόνοια, οι Λουκουμάδες Κτιστάκη «κουβαλούν» μαζί τους τεράστια ιστορία, ενώ παράλληλα διαθέτει μερικοούς από τους πιο νόστιμους γεμιστούς λουκουμάδες με μέλι. Σερβίρονται με κανέλα και σουσάμι. Είναι πάντα φρέσκοι και πολύ νόστιμοι. Το μαγαζί βρίσκεται πολύ κοντά στο μετρό και άρα μπορείς είτε να κάτσεις στο μαγαζί είτε να τους πάρεις πακέτο.

Σωκράτους 59, Ομόνοια, τηλ.: 210 5240891


Κρίνος

Στην πλατεία Κλαυθμώνος από το 1923 βρίσκεται ένας ναός του λουκουμά. Οι τρύπιοι λουκουμάδες έγιναν σημείο-κατατεθέν στην πρωτεύουσα και για αυτό αν δεν τους έχεις -ήδη- δοκιμάσει, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις λουκουμάδες με σιρόπι καραμέλα, λουκουμάδες με σιρόπι βύσσινο και λουκουμάδες με πραλίνα φουντουκιού. Είσαι στο κατάλληλο σημείο για να δοκιμάσεις τον γνήσιο λουκουμά.

Αιόλου 21, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ. 210 3210 880



3 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved