6 προορισμοί για να πιεις ποιοτικό καφέ στην Αθήνα

Αν είσαι coffee lover, είσαι στο κατάλληλο άρθρο.

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

Αγαπάμε τον καφέ, είμαστε λάτρεις και για αυτό είναι ζητούμενο για εμάς να ψάχνουμε και να βρίσκουμε μέρη που να τον αγαπούν και να τον σέβονται. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ -1 η Οκτωβρίου- βγαίνουμε για καφεδάκι σε σε μερικά από τα πιο hot coffee spots της πρωτεύουσας. Αν θες να δοκιμάσεις μια πραγματική εμπειρία καφέ, παρακάτω θα τη βρεις.

Roasting Warehouse Athens 

Στον πεζόδρομο της Ντελακρουά στο Νέο Κόσμο, στο παρκάκι Δουργουτίου, θα βρεις το Roasting Warehouse. Οι λάτρεις του καφέ έχουν βρει αυτό που ψάχνουν, ένα μέρος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος της Αθήνας. Ξεκινώντας από την Αυστραλία, έφτασε στη χώρα μας διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της ποιότητας του καφέ που εισάγεται απευθείας από μικρές φάρμες του κόσμου στην Αιθιοπία, την Ονδούρα ή τη Βραζιλία και ψήνεται μπροστά στα μάτια σου, ενώ απολαμβάνεις έναν αρωματικό espresso.

Ντελακρουά 2, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9227346


The Underdog

Ένα από τα αγαπημένα μέρη για τα πρωινά και τα απογεύματα στο Θησείο, είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει να έχεις επισκεφθεί έστω μία φορά. Έχει επίσης πολύ ωραίο κατάλογο για brunch, ενώ πρόκειται για έναν ναό του καφέ, όπου θα βρεις μεγάλη ποικιλία φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ. Τι καλύτερο από να ξεκινάει η μέρα σου με ένα παγωμένο καφέ φίλτρου cold brew. Εδώ θα μπορέσεις να μάθεις καλύτερα και τον καφέ.

Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 213 0365393

North café

Δεν χρειάζονται συστάσεις, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για καφέ στην Αθήνα και θα το βρεις στην Καλλιθέα. Εδώ ο καφές αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς θα τον βρεις σε εξαιρετική ποιότητα. Φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι από διαφορετικά μέρη του κόσμου εναλλάσονται και σου δίνουν μία διαφορετική πρόταση για το φλιτζάνι σου.

Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040


Τwoodoors specialty coffee bar

Ένα μέρος αφιερωμένο στον καφέ, που σου προσφέρει specialty coffee από ποικιλίες που επιλέγονται μετά από γευστική δοκιμή, καβουρδίζονται κατάλληλα και κόβονται στους μύλους του twodoors. Το houseblend έχει συστηματική παρουσία στο μπαρ, ενώ εποχιακές επιλογές από χώρες όπως η Κόστα Ρίκα και η Αιθιοπία εναλλάσσονται για να σου προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία.

Δωδεκανήσου 67, Άλιμος, τηλ. 211 1826300

Bayard

Στα Εξάρχεια θα βρεις ένα ακόμη μέρος που αγαπάει τον καφέ. Θα βρεις μοναδικούς μονοποικιλιακούς καφέδες της ελληνικής εταιρίας Area 51, ταξιδεύουν από την Αιθιοπία, τη Ρουάντα και την Ινδία για να καταλήξουν σε εσένα με όλα τα αρώματα και τη γεύση τους ακριβώς όπως πρέπει, για να σου χαρίσουν την απόλαυση που μόνο ο καλός καφές έχει τον τρόπο να το κάνει. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά νέο και ψαγμένο, στο ψυγείο του Bayard σε περιμένει ready to drink, cold brew, καφές από τους καλύτερους και πιο εκλεπτυσμένους κόκκους καφέ Arabica, του Lot51.

Ζωοδόχου Πηγής 134, Εξάρχεια, τηλ. 212 1062743

Kolor

Ένας από τους προορισμούς του κέντρου για να απολαύσεις ποιοτικό καφέ. Εδώ καβουρδίζουν μόνοι τους τον καφέ και θα βρεις και το δικό τους blend. Θα μπορέσεις να μάθεις περισσότερα για τον καφέ και να έχεις μία ξεχωριστή εμπειρία. Οι single origin με καταγωγή από διαφορετικά μέρη του κόσμου και χώρες παραγωγής εναλλάσσονται τακτικά, προσφέροντας κάτι μοναδικό στο φλιτζάνι σου. 

 Μπενάκη Εμμανουήλ 7 Ομόνοια, τηλ. 210 3810017

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved