5 ιταλικά εστιατόρια για να βγεις στα Νότια

Κατηφορίζουμε στα νότια για νόστιμο ιταλικό και θάλασσα.

20 SHARES

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

Το καλό ιταλικό φαγητό είναι σαν ένα μπουκάλι με καλό κρασί, πάντα θα θες να απολαύσεις ένα ωραίο ποτήρι όσα κοκτέιλ και να σου αρέσουν. Ακριβώς για αυτό τον λόγο τα ιταλικά εστιατόρια που προσφέρουν ωραία πιάτα της γειτονικής χώρας πάντα θα είναι στην καρδιά μας. Και επειδή ξέρουμε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και με εσένα, σου δίνουμε πέντε προτάσεις για να απολαύσεις ένα πραγματικά ωραίο φαγητό.

5 προορισμοί στο κέντρο για να βρεις τίμια πίτσα


Aperitivo

Στη Γλυφάδα, το Aperitivo Pizza Bar Restaurant έχει γίνει το αγαπημένο στέκι όσων ξέρουν να εκτιμούν το καλό ιταλικό φαγητό σε πιο οικονομικές τιμές. Πλέον θα βρεις και ένα καταπληκτικό bar ώστε να απολαύσεις με άνεση το ποτό σου. Πρόκειται για έναν από τους must προορισμούς στα νότια για ιταλική κουζίνα, όπως Risotto Fruitti di mare (μύδια, καλαμάρι, γαρίδες). Και επίσης έχει και νόστιμη πίτσα όπως τη burrata με πολύχρωμα ντοματίνια, πέστο, βασιλικό και mozzarella burrata.

Κύπρου 70, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940377

Alpino

Ήταν το1973 όταν το Alpino ξεκίνησε στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του πιο ιστορικού εστιατορίου των νοτίων προαστίων. Εν συνέχεια, οι φίλοι του Alpino Cucina Italiana, από το 2015 απέκτησαν νέο στέκι στο Χαλάνδρι, ενώ υπάρχουν άλλα δύο καταστήματα στον Πειραιά και στην Πάρο. Θα βρεις italian tacos, δηλαδή την ιταλική άποψη για tacos με μοσχαρίσια ουρά, τζίντζερ, λάδι τρούφας και gorgonzola. Θα βρεις ακόμη και gnocchi πολέντας, βελουτέ τομάτας με φρέσκια mozzarella, τραγανό prosciutto και λάδι μυρωδικών.

Λ. Ποσειδώνος και Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9840855


Casanova

Το Casanova Da Giovanni con Tsili είναι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Βουλιαγμένης. Βρίσκεται στην Βουλιαγμένη και συγκεκριμένα στην οδό Άρεως 2. Μπορείς να συνδυάσεις το γεύμα σου με επιλογές από την ιδιαίτερη wine list που διαθέτει το εστιατόριο Casanova, επιλεγμένη, υποστηρίζοντας τους Ελληνικούς αμπελώνες αλλά και με προτάσεις για εξαιρετικά Ιταλικά κρασιά. Ανάμεσα στα άλλα θα βρεις caprese, σαλάτα με μοτσαρέλα di bufala, ντομάτα, ρόκα και φρέσκια pesto Genovese. Επίσης, prosciutto Parmigiano, δηλαδή prosciutto με βραχάκια παρμεζάνας και πεπόνι ή ρόκα.

Λ. Αθηνάς και Άρεως 2, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8963500

Lulu’s

Στην Αργυρούπολη, στην πλατεία Ηρ.Πολυτεχνείου, βρίσκεται το Lulu’s. Ο εξωτερικός του χώρος διαθέτει άνετες καρέκλες και ο χώρος είναι άνετος για όσους επιζήτουν πέρα από καλό φαγητό και χαλάρωση. Ανάμεσα στα άλλα θα βρεις arancini ταρτούφο, κροκέτες ρυζιού με άγρια μανιτάρια και πάστα τρούφας σε κρέμα παρμεζάνας.Ακόμη έχει bruschette mediterraneo με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, γκραντιναρισμένο με άλειμα κατίκι δομοκού, τοματίνι, κάππαρη, ξερό κρεμμύδι, ελιά, pesto βασιλικού και ανθός αλατιού. Και φυσικά ωραία πίτσα affumicata με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μπέικον και μανιτάρια.

Μαρίνου Γερουλάνου 79, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9937123

Due Pentole

Είναι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Αλίμου. Στο ισόγειο του Shopping House θα βρεις αυτό τον όμορφο χώρο με ιταλικό άρωμα. Ο εξωτερικός του χώρος διαμορφώθηκε το 2020 και έκτοτε, αποτελεί μία από τις must αυλές του Αλίμου. Ανάμεσα στα άλλα στο μενού του θα βρεις bruschetta con bufalla, δηλαδή ψωµί προζύµι µε σάλτσα ντομάτας, φρέσκο βασιλικό και μοτσαρέλα μπούφαλα. Επίσης, cozze al vapore, δηλαδή φρέσκα µύδια, σβησµένα µε άσπρο κρασί, φρέσκια ντοµάτα, σκόρδο και βασιλικό. Ακόμη και risotto ai funghi, pecorino romano e tartufo nero, ριζότο µε µανιτάρια πορτσίνι, σαµπινιόν και τυρί πεκορίνο µε άρωµα τρούφας.

Λ. Θεομήτορος 41, Άλιμος, τηλ. 210 9821177

20 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved