Πώς το μεξικάνικο εστιατόριο έγινε ο βωμός του τέλειου ραντεβού

Και 5 μεξικάνικα για να απολαύσεις ρομαντικά την ώρα σου παρέα με καλή μαργαρίτα και tacos.
 

Γράφει: Δέσποινα Λάνου

Είναι από εκείνα τα μέρη που έχουν γίνει πλέον μέρος της κουλτούρας μας στην έξοδο. Ένα καλό μεξικάνικο εστιατόριο είναι πάντα ζητούμενο όσο και να αλλάζουν τα πράγματα στο going out. Και ανάμεσα στα άλλα μπορεί να γίνει το τέλειο μέρος για ένα πρώτο ραντεβού, αλλά και για ένα δεύτερο και για ένα τρίτο. Σε μία όμορφη ατμόσφαιρα με νόστιμο φαγητό και εύθυμη μουσική, όλα μπορούν να κυλήσουν πιο ευχάριστα. Και επίσης μπορείς να εντυπωσιάσεις με μια καλή πρόταση μεξικάνικου που συνιστά εναλλακτική πρόταση στο κλασικό ιταλικό. Παρακάτω προτείνουμε μερικά από τα μέρη που θα πας για να βρεις καλό μεξικάνικο και ωραίο περιβάλλον. Και σίγουρα από μαγαζί το date θα πάει καλά. 

Balero

Στη Νέα Ερυθραία θα βρεις το Balero, όπου η μεγάλη έκταση του μαγαζιού είναι τόσο καλά διακοσμημένη που αναδεικνύει την αίσθηση χασιέντας. Επίσης, ο κήπος του είναι στα θετικά καθώς και το σιντριβάνι που δεσπόζει στη μέση του κήπου. Mας άρεσαν πολύ τα shrimp tacos, γαρίδες παναρισμένες, με mayo chipotle, μαρούλι, pico de gallo και lime. Επίσης, η σαλάτα με κινόα με πλιγούρι, κάκτο, pico de gallo, τραγανά πιτάκια tortilla και sauce μοσχολέμονο.

Xαρ. Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία, τηλ.210 6200089


Mexha

Στον γνωστό δρόμο του Αμαρουσίου -Αγίου Κωνσταντίνου- θα βρεις το Mexha. Εδώ ο χώρος δεν είναι ο κλασικός των μεξικάνικων, διαφέρει. Δεν θα βρεις κάκτους, ούτε κάποια φιγούρα της Φρίντα Κάλο. Η φιλοσοφία του μαγαζιού ακολουθεί το urban chic ύφος. Ανάμεσα στα άλλα θα απολαύσεις και lunch bowls, ενώ υπάρχει και μενού ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά. Δοκίμασε και quesadilla μοσχάρι barbacoa με σιγομαγειρεμένο τρυφερό μοσχάρι, τυρί, πίκλα κρεμμυδιού και salsa της επιλογής σου.

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 216 0017188



Casa Mexicana

Το Casa Mexicana σε ταξιδεύει στην καρδιά του Μεξικού τόσο με τον χώρο του όσο και με το φαγητό του. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο Νέο Ψυχικό και τα υπόλοιπα θα τα βρεις στη διακόσμηση και στο μενού. Μας άρεσε πολύ το chimichanga, τηγανητό burrito σε κρούστα από panko, chili con carne, spicy mayo και pico de gallo ανανά. Επίσης, θα βρεις ωραία burrito, όπως με ψητό κοτόπουλο με τυρί, ρύζι, λαχανικά σωτέ, μαρούλι, sour cream, verde sauce και ντιπ sour cream. Και φυσικά ωραία κλασική μαργαρίτα.


La Casa Azul

Στο Περιστέρι θα βρεις το La Casa Azul με νοτιοαμερικανική καρδιά και ιδιαίτερη αγάπη για τη Φρίντα Κάλο. Εδώ θα γευτείς brunch latino, patatas bravas, tacos al pastor, paella mixta και enchiladas con carne asada, στην πολύχρωμη αυλή του. Θα βρεις pancakes tacos, δηλαδή τρία pancakes σε σχήμα taco με τραγανό κοτόπουλο σε λωρίδες, iceberg και honey mustard mayo. Επίσης, θα βρεις elote tempura με λαλαμπόκι tempura σε βάση chipotle mayo και τριμμένο τυρί. Και χειροποίητα churros με ζάχαρη και κανέλα σερβίρονται με dulce de leche και λιωμένη σοκολάτα.

Δημ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6729275


Dos Hermanos

Ένα από τα all time classic σημεία για μεξικάνικο στην Αθήνα. Πάντα παραμένει σημείο αναφοράς στην Κηφισιά και σε ένα από τα μέρη που μπορείς να ζήσεις μια γνήσια μεξικάνικη εμπειρία. Ο χώρος του είναι εξαιρετικά διαμορφωμένος σε μεξικάνικο στιλ. Θα βρεις ανάμεσα στα άλλα ξεχωριστά fajitas με τρυφερά κοµµάτια µοσχαρίσιο skirt steak ή φιλετάκια κοτόπουλου ή γαρίδες, µαριναρισµένα σε chili και ψηµένα στη σχάρα µε ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τρίχρωµες πιπεριές και φρέσκια ντοµάτα. 

Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ. 210 8087906


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved