Ταβέρνες για να φας ωραία τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Σου λέμε που να πας για φαγητό στην κορύφωση του καλοκαιριού.

 

1 SHARES

Γράφει η Δέσποινα Λάνου


Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα; Σου μοιάζει με εφιάλτη; Όχι απαντάμε εκ των προτέρων! Γιατί να είναι τόσο χάλια;  Παραλίες υπάρχουν και εδώ, όπως και ωραία μαγαζιά για να πας για φαγητό. Για να σε βοηθήσουμε να μη μιζεριάσεις, σου λέμε μερικές ταβέρνες που είναι ανοιχτές και πού μπορείς να πας να φας ωραία την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Όπου και να πας, μην ξεχάσεις να καλέσεις για να κλείσεις τραπέζι και να επιβεβαιώσεις ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Το Πεύκο

Η Ταβέρνα το Πεύκο λειτουργεί στα Μελίσσια από το 1986 και αγαπάει τις φρέσκες πρώτες ύλες. Εδώ θα βρεις καλό φαγητό και καλό κρέας. Για παράδειγμα, δοκίμασε την χοιρινή πανεσετομπριζόλα, κοτόπουλο παϊδάκι, τη λαχταριστή μοσχαρίσια σταβλίσια μπριζόλα και μαστέλο στα κάρβουνα. Δοκίμασε και συκωταριά αρνίσια με κρεμμύδια καραμελωμένα.

Τήνου 12, Μελίσσια, τηλ. 21 0804 0929

Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος

Και αν για κάτι φημίζεται η Ήπειρος, αυτό είναι το καλό φαγητό της και τα εξαιρετικά κρέατα. Αυτά θα τα βρεις και σε αυτή την ταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο. Η ταβέρνα Στέκι Ήπειρος δουλεύει το κάρβουνο δίνοντας στα κρέατά της ατόφια νοστιμιά. Θα βρεις παϊδάκια αρνίσια, κοτόπουλο και προβατίνας σκέτη απόλαυση. Θα βρεις και ωραίο ταλαγάνι και ψωμάκι με λαδορίγανη.

Απόλλωνος 32, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2772223

Ο Τσομπανάκος

Στην Καισαριανή σε ένα στενό της θα βρεις τον Τσομπανάκο που λειτουργεί από το 1954 και είναι μία από τις πιο αυθεντικές και ζεστές ταβέρνες της Αθήνας, με πλούσια ιστορία και τα πιο λεπτοκομμένα παϊδάκια. Θα βρεις από τα καλύτερα παϊδάκια της πρωτεύουσας, ενώ ακόμη θα βρεις άριστη πρώτη ύλη, νόστιμο κρέας και ωραίες σαλάτες. Ένας από τους must προορισμούς για να δοκιμάσεις στην πρωτεύουσα παντός καιρού.

Ανακρέοντος 2, Καισαριανή, τηλ. 210 7248441

Ταβέρνα Αντιγόνη

Σε περίπτωση που θέλεις θάλασσα, σού προτείνουμε να πας στην Ταβέρνα Αντιγόνη,κοντά στο Θυμάρι. Έχει χαλικόστρωτη αυλή με ασβεστωμένες μουριές και βλέπει από ψηλά την θάλασσα. Εδώ η προβατίνα είναι must. Είναι αυτό που λέμε γνήσια ελληνική ταβέρνα με αληθινό φαγητό. Θα βρεις και ωραία θαλασσινά όπως μπαρμπούνια και θράψαλα.

Μακροδημητραίων, Θυμάρι, τηλ.2291 037503

1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved