Τέσσερα beer bars στην Αθήνα που λατρεύουν την καλή μπίρα

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μπίρας και πηγαίνουμε στα καλύτερα

1 SHARES

Η μπίρα είναι το πιο δημοφιλές ποτό του πλανήτη και για αυτό έχει και τη δική της Παγκόσμια Ημέρα. Πρόκειται για μία ξεχωριστή κατηγορία ποτού και έχει τον δικό της «πλανήτη», που χρειάζεται χρόνο για να τον μάθεις, καθώς έχει τους δικούς της κανόνες και πολλές κατηγορίες για να βρεις τη δική σου. Ακόμη, η μπίρα πρέπει να έχει το σωστό food pairing, όταν το φαγητό συνδυάζεται καταλλήλως με τη μπίρα τότε οι γεύσεις απογειώνονται. Και επειδή κάθε πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου ο ζύθος γιορτάζει, προτείνουμε τα παρακάτω μέρη για να βρεις ποικιλία σε ετικέτες και να τη γιορτάσεις όπως της αξίζει.

Last Row Craft Beer Bar

Βρίσκεται στην καρδιά του Αμαρουσίου και έχει γίνει λόγος επίσκεψης για την περιοχή, αφού έφερε νεανικό αέρα. Μια γνήσια τοποθεσίας μπίρας, όπου έχει επίκεντρο 16 taps – ή «βρύσες» – στις οποίες 8 ρέεουν στάνταρ βαρέλια, και στις υπόλοιπες αλλάζουν για να κρατάνε το ενδιαφέρον των θαμώνων ακονισμένο. Συνεργάζονται με μικρές αθηναϊκές ζυθοποιίες και παραγωγούς και στο θα βρεις ψυγείο πάνω 50 ετικέτες σε κουτάκια και μπουκάλια.

Θέμιδος 10, Μαρούσι, τηλ. 210 8020905

Paragon Taproom & Brewery

Στην Ηλιούπολη, σε έναν πρώην βιομηχανικό χώρο στεγάζει το Paragon Brewery, το καινούργιο μικροζυθοποιείο που σερβίρει craft μπίρα σε απόσταση λίγων μέτρων από τον χώρο που γίνεται η παραγωγή της. Υπάρχει ένα τζάμι πίσω από το μπαρ που χωρίζει τους επισκέπτες από εκεί που μαγειρεύεται η φρέσκια μπίρα. Το τέλειο μέρος για να βιώσεις μια νέα εμπειρία μπίρας. 

Λεμεσού 3, Ηλιούπολη, τηλ. 698 194 7030

Tapfield

Πρόκειται για εκείνο το μέρος, που αν αγαπάς τη IPA μπίρα είναι ένας μικρός παράδεισος. Σε περιμένουν 19 βρύσες για να απολαύσεις τις καλύτερες φρέσκιες μπίρες. Επίσης, θα βρεις προσεκτικά επιλεγμένες ευρωπαϊκές και αμερικανικές ετικέτες. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και άρα θα τις βρεις στου Ψυρρή. Σίγουρα, ο δρόμος σου θα σε βγάλει από εδώ κάποια στιγμή.

Ναυάρχου Αποστόλη 4, Ψυρρή, τηλ. 210 3221923

Nomads

Ένας χώρος που αγαπάει την καλή μπίρα και στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο του 1920, στο οποίο κι έγινε μια ριζική και καλαίσθητη ανακαίνιση. Έχει έναν «σιδηρόδρομο» από draft βρύσες και στον κατάλογο θα βρεις λαχταριστές επιλογές, τόσο σε μπίρα αλλά και σε φαγητό. Θα βρεις για παράδειγμα τη Dark Crops Freezing Moon Imperial Stout με λατάμαυρο χρώμα με γεμάτο σώμα και καφετί αφρό, αλλά και τη Flaros Session Pale Ale, που είναι εθκολόπιωτη και ξεδιψαστική pale ale με χρυσόξανθο χρώμα και αρώματα mango, papaya και blueberry. Ελαφρύ προς μέτριο το σώμα της και γεύσεις που μπλέκουν τα δημητριακά με τροπικά φρούτα και κωνοφόρα. Τέλος, θα βρεις στο φαγητό το «Appetizers mix» με 4 τμχ Buffalo wings, 2τμχ corn dogs, onion rings, 2τμχ lollipops, χειροποίητος πουρές με cheddar, σαλάτα κόλσλοου.

Ερμού 135, Θησείο, τηλ. 693 666 0260

1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved