Τέσσερις δροσεροί κήποι για κοκτέιλ στο κέντρο της Αθήνας

Δροσιζόμαστε σε μερικούς από τους πιο cool κήπους των Αθηνών.

Καλοκαίριασε για τα καλά και είμαστε στη φάση αναζήτησης σημείων για ανάσες δροσιάς μέσα στην πόλη. Και επειδή δεν μπορούμε να είμαστε κάθε ημέρα κάπου παραλιακά, βγαίνουμε στα ωραιότερα και πιο δροσερά μέρη της Αθήνας. Και για αυτό προτείνουμε μερικούς από τους πιο ωραίους κήπους κεντρικά στην Αθήνα για να πας, να περάσεις καλά με την παρέα σου και να δροσιστείς.


Black duck

Ο πιο φημισμένος και όμορφος κήπος των Αθηνών δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του. Το Black Duck μας προσφέρει από το 2008 μια ανάσα τέχνης και αισθητικής στην καθημερινότητα του κέντρου της Αθήνας. Το Black Duck Multiplarte ξεκίνησε ως ο πρώτος πραγματικός πολυχώρος της πρωτεύουσας στην οδό Χρήστου Λαδά 9α και χάρισε για 15 χρόνια αξέχαστες στιγμές στους πελάτες – θαμώνες του. Από το καλοκαίρι του 2023 το Black Duck λειτουργεί αποκλειστικά στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών και διαθέτει ενημερωμένες λίστες με φαγητό και ποτό.

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα, τηλ. 210 3252396

Six dogs

Πρόκειται για ένα από τα σημεία που δεν υπάρχει Αθηναίος που να μην έχει περάσει από εδώ, ωστόσο είναι σημαντικό να ξέρεις ότι ο κατάλογός του είναι εκτενής και τα κοκτέιλ του τρομερά. Το μενού του κήπου επικεντρώνεται σε εποχιακά προϊόντα, όπως κοκτέιλ, milkshakes, παγωτά, σπιτικές παγωμένες λεμονάδες, βυσσινάδες, καρπουζάδες, draught μπίρες, βότκες με infusions από βανίλια και πολλά άλλα. Ο κήπος λειτουργεί με την λογική ενός σχεδόν - silent bar, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους ανθρώπους και τον περιβάλλοντα χώρο.

 Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, τηλ. 210 3210510

48 Urban Garden

Ένα food truck παρκαρισμένο σε μια gallery τέχνης στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα στο κέντρο της Αθήνας. Το 48 Urban Garden ξεδιπλώνεται σε ένα αστικό κήπο 190 τετραγωνικών μέτρων, γλυπτικά διαμορφωμένο σε διάφορα επίπεδα από ξύλινες πλατφόρμες και καθιστικούς πάγκους, τραπέζια πικ νικ, μπαξέδες με λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά και παρτέρια με λουλούδια. Η cocktail list είναι εμπνευσμένη από τα αρώματα του λαχανόκηπου του μαγαζιού με κλασικές και όχι μόνο συνταγές.

Αρματολών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ. 213 0281866

Saorsa Athens

Εδώ μιλάμε για μία γραφική αυλή-κήπο στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στο Μεταξουργείο. Τρομερός καφές και ωραίο φαγητό που θα σε κάνει να θέλεις να έρθεις ξανά και ξανά. Όσο για τον χώρο πρόκειται για μια εσωτερική αυλή ενός σπιτιού της δεκαετίας του ‘50. Όλα γύρω θυμίζουν παλιά Αθήνα και αυτό το retro ταξίδι δεν μπορεί να είναι παρά γοητευτικό.

 Γιατράκου 2, Αθήνα, τηλ. 210 5235960

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved