Η Zelda αναλαμβάνει δράση στο «The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom»

Το Echoes of Wisdom είναι η νέα περιπέτεια της επιτυχημένης σειράς παιχνιδιών της Nintendo.

Αν είχες ποτέ το παράπονο ότι παίζεις κάποιο παιχνίδι του The Legend of Zelda, αλλά έπαιζες μόνο με τον Link -τον κλασικό ήρωα δηλαδή του παιχνιδιού- έφτασε η στιγμή για την πριγκίπισσα Zelda να αναδειχθεί, και μάλιστα περισσότερο από ό,τι είχε γίνει στο Zelda: The Wand of Gamelon ή τα παιχνίδια Hyrule Warriors.

Το νέο κεφάλαιο της διάσημης σειράς παιχνιδιών λέγεται «The Legend of Zelda: Eschoes of Wisdom» και φέρνει έναν διαφορετικό αέρα περιπέτειας στους χρήστες.  

zelda4341

 

Τι συμβαίνει ξανά στην Hyrule;

Το Βασίλειο της Hyrule -πώς το έπαθε- βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο, καθώς παράξενα ρήγματα έχουν εξαφανίσει τους κατοίκους της, γεγονός που αναγκάζει την ευγενική πριγκίπισσα Zelda, και όχι τον Link -o οποίος έχει χαθεί και αυτός μέσα στα ρήγματα- να αναλάβει δράση.

Μαζί της βρίσκεται και η αινιγματική νεράιδα Tri, η οποία θα λειτουργήσει ως «δεκανίκι» της μπροστά στην επίλυση ατελείωτων γρίφων αλλά και προκλήσεων του παιχνιδιού. Για να το καταφέρει αυτό, όμως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όση ηχώ είναι αναγκαία.

 

 

Η ηχώ σε πρώτο πλάνο

Για τους λάτρεις των προηγούμενων τίτλων της σειράς, όπως το Breath of the Wild και το Tears of Kingdom, το Echoes of Wisdom δεν είναι απλώς μια συνέχεια της ιστορίας, αλλά ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο που πατάει γερά στις επιτυχίες του παρελθόντος, παράλληλα όμως εξελίσσει το gameplay με φρέσκες ιδέες και νέες προκλήσεις. Η εισαγωγή των ηχώ που προκαλούν τα αντικείμενα και η έμφαση στους γρίφους με μια νέα πρωταγωνίστρια, όπως είναι η πριγκίπισσα Zelda, υπόσχεται να προσελκύσει και νέους παίκτες, χωρίς να παραμελεί όσους γαλουχήθηκαν με το παιχνίδι, προσφέροντας μια νέα οπτική γύρω από την πραγματικότητα της Hyrule.

Όπως δηλώνει και ο τίτλος (Echoes), τα αντικείμενα με ηχώ είναι στο επίκεντρο, καθώς κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει αντικείμενα και πλάσματα, για να επιλύσει γρίφους και να εξοντώσει εχθρούς.

 

zelda4554

 

Η δημιουργικότητα είναι ξανά ένα από τα ατού του παιχνιδιού, καθώς κάθε εμπόδιο απαιτεί και διαφορετική έμπνευση για να ξεπεραστεί, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κύβων νερού, προκειμένου να σκαρφαλώσεις σε απροσπέλαστα μέρη, η δημιουργία γεφυρών με τα πιο άκυρα αντικείμενα (παλιά κρεβάτια) ή ακόμα και το να πετάξεις και πέτρες στους αντιπάλους. Το παιχνίδι αποκτά και στρατηγική διάσταση, ειδικά από τη στιγμή που μπορείς να δημιουργήσεις μέχρι και echo τέρατα για να πολεμήσουν μαζί σου στη μάχη. 

Το Βασίλειο της Hyrule είναι ξανά εκεί και σε περιμένει να ανακαλύψεις τις ανεξερεύνητες πτυχές του, μέσα από τα μάτια μιας διαφορετικής οντότητας, διαφορετικής μεν από τον Link, αλλά το ίδιο περιπετειώδους και με ηρωική διάθεση, όπως είναι η Zelda.

 

zelda4199

 

Το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom είναι μία ακόμα συναρπαστική περιπέτεια, που μπορεί στους περισσότερους να φαίνεται απλή, αλλά στην ουσία τεστάρει πραγματικά τη δημιουργικότητα του εκάστοτε παίκτη και την πρωτοτυπία της έμπνευσής του όσον αφορά στη δημιουργία.

Η δυνατότητα δημιουργίας echoes προσθέτει μια στρατηγική και εφευρετική διάσταση, εμπλουτίζοντας το παραδοσιακό gameplay της σειράς. Οι θαυμαστές μπορούν να προσβλέπουν σε έναν απέραντο και καθηλωτικό κόσμο, πιστό στο σύμπαν του The Legend of Zelda, ανακαλύπτοντας παράλληλα νέους τρόπους παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον.

 

zelda0023

 

Η Nintendo τόλμησε και πάλι να καινοτομήσει με το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει, προσφέροντάς μας έναν τίτλο που δεν φοβάται τις φρέσκιες ιδέες αλλά και τις απρόσμενες αλλαγές. Με λίγα λόγια, το νέο κεφάλαιο στην ιστορία των παιχνιδιών Zelda δεν ξεχωρίζει μόνο γιατί φέρνει την πριγκίπισσα σε πρώτο πλάνο, αλλά και γιατί προσφέρει ένα gameplay που δεν έχεις ξαναδεί, το οποίο κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 για το Nintendo Switch.

Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τα μυστικά της Hyrule μέσα από την ευγενική ματιά της Zelda;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved