Αυτό είναι το νέο Playstation 5 Pro

Χαρακτηριστικά, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή ιδιαίτερα τσιμπιμένη.

Τα μεγάλα αποκαλυπτήρια της Sony είναι γεγονός για το νέο PS5 Pro με την εταιρεία να κάνει την ενημέρωση σχετικά με τη νέα κονσόλα, τα χαρακτηριστικά και την τιμή της.

Φαίνεται πως θα χρειαστείς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη σας για αυτή, μιας και η νέα κονσόλα που καταφθάνει στις 7 Νοεμβρίου θα έχει τιμή στην Ελλάδα 799 ευρώ. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου και όπως και με το PS5 Slim, αν θέλεις μονάδα δίσκου ή κάθετη βάση, η τιμή είναι έξτρα.

Το Pro προσφέρει μερικές αξιοσημείωτες βελτιώσεις στις προδιαγραφές του αρχικού PS5, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020. Η Sony ελπίζει να μειώσει το χάσμα μεταξύ των λειτουργιών πιστότητας και απόδοσης μεταξύ των οποίων έχουν συνηθίσει οι παίκτες να επιλέγουν. Η ιδέα είναι προφανώς η βελτιωμένη απόδοση γραφικών με πιο σταθερούς ρυθμούς καρέ σε όλη την επιφάνεια. Για να μπορέσει να το κάνει αυτό, η Sony εστίασε σε τρεις βασικές αναβαθμίσεις: μεγαλύτερη GPU, προηγμένη ιχνηλάτηση ακτίνων και αναβάθμιση βάσει τεχνητής νοημοσύνης.

Η GPU του PS5 Pro έχει 67 % περισσότερες υπολογιστικές μονάδες και 28% ταχύτερη μνήμη RAM από το τυπικό PS5. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ιθύνοντα νου πίσω από την κονσόλα, Mark Cerny, το  PS5 Pro θα μπορεί να προσφέρει έως και 45% ταχύτερη απόδοση. Παράλληλα, η τεχνολογία αναβάθμισης της τεχνητής νοημοσύνης της Sony -δηλαδή η αντίληψή της για το DLSS της NVIDIA- ονομάζεται PlayStation Spectral Super Resolution ή PSSR για συντομία.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εργαλείο ενίσχυσης παιχνιδιών που θα μπορούσε να βελτιώσει ή να σταθεροποιήσει την απόδοση περισσότερων από 8.500 συμβατών παιχνιδιών PS4. Η εταιρεία μάλιστα προσθέτει ότι το εργαλείο Enhanced Image Quality θα βελτιώσει την ανάλυση και ορισμένων παιχνιδιών του PS4. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν Wi-Fi 7, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης και υποστήριξη για αναλύσεις 8K.

Η Sony κατάφερε να κάνει το PS5 Pro πιο ισχυρό χωρίς να το κάνει μεγαλύτερο από το κολοσσιαίο αρχικό μοντέλο. Έχει το ίδιο ύψος με το αρχικό PS5 και το ίδιο πλάτος με το μοντέλο χωρίς δίσκο. Μαζί με ένα χειριστήριο DualSense και το εξαιρετικό Astro's Playroom, το PS5 Pro έρχεται με 2TB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, που είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση από το 1TB σε προηγούμενα μοντέλα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved