Το Star Wars Outlaws έδωσε στον γαλαξία πολύ μακριά ό,τι του έλειπε

Ο υπόκοσμος της Kay Vess θα σε κερδίσει από την πρώτη ώρα παιχνιδιού.

Αν υπάρχει κάτι που ζηλεύεις στα Star Wars μετά τους Jedi και τη Δύναμη, είναι αναμφισβήτητα η ζωή του Han Solo. Ας το δούμε λίγο από μία -όσο μπορούμε- ρεαλιστική πλευρά σε αυτόν τον γαλαξία πολύ-πολύ μακριά. Ειλικρινά, ποιος νοιάζεται για Αυτοκρατορίες, Επαναστάτες, Φωτεινή και Σκοτεινή πλευρά της Δύναμης; Το χρήμα να πέφτει και η μέρα να βγαίνει, γιατί τα διαστημόπλοια έχουν κόστος. Υπάρχουν  φορτία να ξεσηκώσεις, συμμορίες να σε μισθώσουν, μυστικοί θησαυροί να ανακαλύψεις. Αυτή ήταν η ζωή του Han Solo πριν μπλέξει σε όλη αυτή την ιστορία.

Και αυτό ακριβώς θα ζήσεις με την Kay Vess. Το Star Wars Outlaws ήταν ανέλπιστα καλό για όλους τους παραπάνω λόγους. Το Ubisoft το κατάφερε με το ερώτημα, τι θα γινόταν αν είχαμε μια ηρωίδα στυλ Han Solo που προσπαθεί να επιβιώσει στον Γαλαξία. Και είναι πολλοί οι λόγοι που το Outlaws ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της Ubisoft, αλλά κυρίως οι παρακάτω.

 

 

O μεγάλος του κόσμος

Το πρώτο και καλύτερο είναι πως το Outlaws κράτησε την υπόσχεσή του. Μπορεί οι κόσμοι του να μην είναι χιλιάδες σαν το Starfield, αλλά κάθε πλανήτης είναι καλά δουλεμένος με την παραμικρή λεπτομέρεια. Η Kay σκαρφαλώνει βουνά, μπαίνει σε σπηλιές, ανακαλύπτει μυστικές τοποθεσίες και καβαλάει το speeder της. Είναι μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας. Ακόμα και το διάστημα που είναι πιο περιορισμένο, έχει και τις προοπτικές για DLC ώστε να μεγαλώσει επιπλέον, αλλά καταφέρνει μια χαρά να σε κρατήσει. Επίσης είναι, κάθε φορά, μοναδική η στιγμή που μπαίνει και  βγαίνει το Trailblazer στην ατμόσφαιρα.

Τα συνδικάτα

Τι θα ήταν ο γαλαξίας χωρίς τις συμμορίες του, σωστά; Ένα βαρετό μέρος. Στο παιχνίδι δέχεσαι δουλειές από τέσσερις διαφορετικές συμμορίες. Τους Pykes, τους Crimson Dawn, το Hutt Cartel (αλίμονο) και τους Ashiga. Με κάθε δουλειά κερδίζεις τα χρήματα αλλά και την συμπάθεια, η οποία ξεκλειδώνει unique εξοπλισμό και άλλες επιβραβεύσεις.  Φυσικά σου δίνεται η δυνατότητα να τους προδώσεις και μην ξεχνάς ότι η στήριξη της μιας συμμορίας, ενδεχομένως να βλάψει το reputation με κάποια άλλη. Αλλά αν θέλεις να είσαι σωστός αλεπουδιάρης, η προδοσία είναι μέσα στο παιχνίδι!

 

 

Απολαυστικές μάχες με άρωμα Assassin’s Creed

Ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Πολλά πράγματα που κάνει η Kay στο stealth της, θυμίζει ωραίο, παλιό, κλασσικό, Assassin’s Creed από εποχές Ezio. Τα takedowns, οι βόμβες καπνού, το climbing σε κτίρια και ερημικές περιοχές. Και η αλήθεια είναι ότι της πάει της Kay αυτός ο ρόλος και πολύ περισσότερο πάει στο παιχνίδι. Θέλεις όμως να μπεις μέσα στο σκηνικό πυροβολώντας τα πάντα; Κανένα πρόβλημα. Απλά ετοιμάσου για κυνηγητό από την Αυτοκρατορία και wanted levels τα οποία σβήνονται αν χακάρεις κάποιο terminal ή πληρώσεις κάποιον βρόμικο αξιωματικό – τύπου Assassin’s Creed Black Flag. Από εκεί και πέρα το blaster σου είναι ο θεός σου και οφείλεις να το αναβαθμίσεις όπως ακριβώς και με το διαστημόπλοιο. Ο ρουχισμός δίνει επίσης κάποια επιπλέον μπόνους, αλλά οι μάχες στο διάστημα είναι εξαιρετικές και πολύ καλύτερες από αυτό που επιχείρησε να κάνει το Squadron.

Ο τζόγος

Όλο το σκηνικό  είναι υπόκοσμος. Τα μπαρ, οι εξωγήινες παλιόφατσες, οι κλοπές, αλλά το κυριότερο είναι ο τζόγος. Μπορείς να ποντάρεις σε αγώνες με fathiers για γρήγορο χρήμα, αλλά το εξαιρετικό είναι το Sabacc. Είναι ίσως από τα πιο απολαυστικά card games, σε σημείο που πραγματικά θα κολλήσεις και θα θέλεις να παίζεις συνέχεια. Υπάρχουν αρκετά τραπέζια και κάποια από αυτά έχουν high rollers που θα σου δώσουν επιπλέον επιβραβεύσεις πέρα από τα χρήματα. Οι κανόνες δεν είναι περίπλοκοι αλλά θέλει στρατηγική για να μπορέσεις να κερδίσεις. Και λίγο cheating. Αν θες τίμια πράγματα, μείνε στους Jedi.

 

 

O Nix

Τέλος, το αγαπημένο merqaal του παιχνιδιού. Παιχνίδι χωρίς τον Nix δεν γίνεται. Πρέπει να μάθεις να δουλεύεις μαζί του γιατί θα τον χρειαστείς. Θα σε βοηθήσει να κλέψεις, θα αποσπάσει την προσοχή όσων σε κυνηγούν, θα ανοίξει πόρτες και καταπακτές που μόνος σου δεν θα μπορούσες και θα μαρτυρήσει τα φύλλα των αντιπάλων σου στο sabacc. Είναι ξεκάθαρα χρήσιμος και απαραίτητος και, περιέργως, πάρα πολύ συμπαθητικός σε σχέση με όλα εκείνα τα ζωάκια που βλέπουμε κατά καιρούς σε παιχνίδια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved