Ετοιμάσου να δεις τα Alan Wake και Control σε σειρά και ταινία

Η «συμμαχία» της Remedy με την Annapurna θέλει να κάνει ακριβώς αυτό.

Ήδη γνωρίζουμε πως το Control 2 είναι κάτι που πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, ενώ η Remedy ήδη βλέπει την αποδοχή που γνώρισε το Alan Wake 2. Αλλά όταν έχεις πετυχημένους τίτλους δεν τους αφήνεις μόνο στο gaming σωστά;

 

 

Οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές προσαρμογές των Control και Alan Wake μπορεί να είναι στο δρόμο μετά την συμφωνία της Remedy Entertainment με την Annapurna Pictures. Η Annapurna αυξάνει το ήμισυ του προϋπολογισμού ανάπτυξης για το Control 2 και σε αντάλλαγμα άρπαξε τα δικαιώματα και για τα δύο franchise. Η Remedy κατέχει πλήρως την πνευματική ιδιοκτησία και των δύο αφού αγόρασε τα δικαιώματα για το Control από την 505 Games φέτος το 2024. Τα δύο franchise υπάρχουν σε ένα κοινό σύμπαν τύπου MCU και είναι και τα δύο άκρως κινηματογραφικά. Η επέκτασή τους σε οπτικοακουστικά μέσα, όχι μόνο είναι κάτι το φυσιολογικό αλλά θα είναι και ιδιαίτερο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Η Remedy θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα έσοδα του παιχνιδιού Control 2 αφού και οι δύο πλευρές έχουν ανακτήσει τις επενδύσεις τους. Η Annapurna θα κρατήσει τα περισσότερα από τα έσοδα οποιωνδήποτε τηλεοπτικών και κινηματογραφικών έργων. Δεν έχουν όμως αποκαλυφθεί ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής του Control και του Alan Wake.

Η Annapurna Pictures βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως Zero Dark Thirty, Her and Nimona, οι οποίες αποδείχτηκαν έκπληξη για το Netflix. Αρχίζει να μετατρέπει τα παιχνίδια που δημοσιεύονται από το εξαιρετικό τμήμα Annapurna Interactive και σε ταινίες. Μια ταινία κινουμένων σχεδίων Stray είναι επίσης στα σκαριά, με τον γατούλη που όλοι αγάπησαν.

 

 

Τα λειτουργικά κέρδη της Remedy μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Είχε 19 εκατομμύρια ευρώ σε καθαρά μετρητά στα τέλη Ιουνίου, από 31,7 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, το Alan Wake 2, για το οποίο η Remedy είπε τον Φεβρουάριο ότι ήταν το παιχνίδι με τις ταχύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα, είχε «ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ανάπτυξης και μάρκετινγκ» στις αρχές αυτού του μήνα.

Το Control 2 δεν είναι ακόμα σε πλήρη παραγωγή, επομένως θα είναι ακόμα τουλάχιστον μερικά χρόνια μακριά. Το Remedy έχει δύο άλλα παιχνίδια στα σκαριά: ένα multiplayer Control για πολλούς παίκτες και ένα remake των δύο πρώτων τίτλων Max Payne.

Ας ευχηθούμε τα καλύτερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved