H πιο Star Wars εμπειρία μας περίμενε στο Los Angeles

Η Ubisoft μας κάλεσε να παίξουμε το Star Wars Outlaws, αφού όμως πρώτα μας έκανε κομμάτι του σύμπαντος του Πολέμου των Άστρων. 

2 SHARES

Αποστολή στο Los Angeles, Χρήστος Κάβουρας

Ποιος είπε ότι το Star Wars αφορά μονάχα την κόντρα των Τζεντάι και των Σιθ, τα Force Ghosts, τα εντυπωσιακά light saber battles και το πού θα καταλήξει το γενεαλογικό δέντρο των Skywalker; Το σύμπαν του Μακρινού, Μακρινού Γαλαξία είναι κυριαλεκτικά τόσο «μακρινό»που δεν μπορεί να χωρέσει μόνο μια ιστορία. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται πλεον από τις άπειρες ιστορίες που κυκλοφορούν μέσω spin-off σειρών και ταινιών πέρα από τις original trilogies.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Ubisoft μέσω της CD Media, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά μια νέα ιστορία του franchise με τρόπο όμως διαφορετικό από το να παρακολουθήσουμε απλώς ένα spin-off, αλλά να δοκιμάσουμε οι ίδιοι τις αντοχές μας σε αυτόν. 

 Ο προορισμός ήταν το Los Angeles και ο λόγος του ταξιδιού: Star Wars Outlaws

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Star Wars Outlaws, το πολυαναμενόμενο videogame της Ubisoft Entertainment η οποία μέσω της CD Media, μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι τι θα πει να συμμετέχεις σε Star Wars Universe. Πέρα από την εμπειρία της παρουσίασης του videogame στο Los Angeles των ΗΠΑ, είχαμε ταυτόχρονα και την ευκαιρία να παίξουμε πρώτοι το μοναδικό αυτό videogame και να καταλάβουμε από πρώτο χέρι το πόσο εύκολο (κυρίως δύσκολο) είναι επιβιώσει κανείς στον Open World του Star Wars.


Όσον αφορά την υπόθεση του videogame, η ιστορία χρονολογείται μεταξύ των γεγονότων του Empire Strikes Back και του The Return of the Jedi, στην οποία θα συμμετάσχουμε μέσω της scavenger, Kay Vess. Mιας Outlaw του σύμπαντος η οποία στην προσπάθειά της να επιβιώσει αποδέχεται δουλειές από κάθε εγκληματικό συνδικάτο του Star Wars, χτίζοντας σταδιακά τον δικό της μύθο ανάμεσα στα θηρία. Θα κάνει συμφωνίες, θα βοηθήσει, θα προδώσει, θα κάνει φίλους και εχθρούς, πάνω από όλα όμως υπόσχεται σε όλους εμάς ένα δυνατό story που κάθε κίνηση έχει τη δική της βαρύτητα, επηρεάζοντας διαφορετικά την αλληλεπίδραση με το παιχνίδι.

Σαν μια γυναίκα Han Solo με λίγα λόγια, το ίδιο αυθάδης, με μοναδικό σκοπό την επιβίωση και την τακτική «ο καλύτερός σου φίλος είναι ο εαυτός σου» ασχέτως αν κατά βάθος είσαι ένα πλάσμα με χρυσή καρδιά. Στον κόσμο που πας να μπλέξεις, με τους Crime Lords τύπου Jabba the Hut καλό είναι να είσαι συγκρατημένος.

Πέραν όμως αυτού, το σκηνικό στο venue του Los Angeles δεν ήταν απλώς ένα κτίριο με υπολογιστές και videogames, αλλά ένα μέρος που κάθε αυθεντικός φαν του Star Wars θα ήθελε να βρεθεί.

Η Ubisoft μας έκανε να νιώσουμε Outlaws πριν καν παίξουμε 

Τι και αν το τζετ λαγκ από το πολύωρο ταξίδι μεταξύ Ευρώπης και California έκανε την εμφάνισή του, ο ενθουσιασμός μας υπερνικούσε την κούραση, καθώς πλησιάζαμε προς το venue της επίσημης παρουσίασης του Star Wars Outlaws. Εκεί όπου μαζί με media από όλο τον κόσμο, επρόκειτο να νιώσουμε τη Δύναμη να μας διαπερνά.

Μας είχαν προειδοποιήσει άλλωστε ότι η Ubisoft είχε διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο, ώστε να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα Γαλαξία Πολύ Πολύ Μακρινό, γεμάτο με στοιχεία από το ένδοξο παρελθόν αλλά και νέα aspects που θα γίνουν πλέον αναπόσπαστα κομμάτια του σύμπαντος. Tόσο προσεκτική διαμόρφωση του χώρου δεν χωρούσε ο νους μας ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Κάθε σημείο από τις αίθουσες του venue, ακόμα και οι μεγαλύτερες λεπτομέρειες είχαν τη δική τους Star Wars πινελιά, από τους διακοσμημένους τοίχους με πίνακες και αφίσες των πρωταγωνιστών, τα items (π.χ. τις μηχανές τις οποίες που μπορούσες μάλιστα και να καβαλήσεις) που παρέπεμπαν στα οχήματα που μπορούσες να κάνεις τις βόλτες σου στον πλανήτη Τατουΐν, μέχρι και το πώς ήταν τοποθετημένα τα φρούτα στον πάγκο τα οποία θύμιζαν τις αγορές από τον πλανήτη του Anakin Skywalker.

Η Δύναμη είχε γίνει κομμάτι μας, αλλά αυτό που δεν ξέραμε ήταν πως ο κόσμος που ετοιμαζόταν να απλωθεί μπροστά μας δεν θα είχε σχέση με τη Δύναμη ή τους Τζεντάι και τους Σιθ, αλλά με τους everyday χαρακτήρες του σύμπαντος οι οποίοι όμως μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο στην ιστορία.

Όσο προχωρούσες πιο βαθιά στον χώρο, μια μυστική σήραγγα σε οδηγούσε σε ένα μυστικό μονοπάτι, γεμάτο στοιχεία από τον κόσμο του Star Wars και στο φινάλε ένα ολόγραμμα με το πρόσωπο του κεντρικού προσώπου του videogame, Kay Vess, σε έκανε να αναρωτιέσαι πραγματικά μήπως μπήκες σε χρονοκάψουλα και η τεχνολογία εξελίχθηκε τόσο πολύ.

Όσο προχωρούσες πιο βαθιά στον χώρο, μια μυστική σήραγγα σε οδηγούσε σε ένα μυστικό μονοπάτι, γεμάτο στοιχεία από τον κόσμο του Star Wars και στο φινάλε ένα ολόγραμμα με το πρόσωπο του κεντρικού προσώπου του videogame, Kay Vess, σε έκανε να αναρωτιέσαι πραγματικά μήπως μπήκες σε χρονοκάψουλα και η τεχνολογία εξελίχθηκε τόσο πολύ.

Εκεί όμως που δεν πίστευες ότι μπορούσε να γίνει καλύτερο, με την είσοδό σου στην κεντρική αίθουσα γινόσουν -ακόμα και χωρίς τη θέλησή σου- κάτι μεταξύ Scavenger και Outlaw. To ένιωθες στο πετσί σου, καθώς ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος πλέον έμοιαζε σε πολλά σημεία κάτι από στενό σοκάκι στα κακόφημα μονοπάτια του Κόρουσαντ ή γενικότερα ένα αυθεντικό σκηνικό από τον κόσμο των outlaws.


Αυτό το μικρό κομμάτι του παζλ το οποίο μπορεί να έλειπε μέσα σου τόσο καιρό, της αίσθησης δηλαδή του να ζεις μέσα σε μια Star Wars reality ήταν επιτέλους εκεί. Αυτή η σύνδεση με το αγαπημένο franchise του Πολέμου των Άστρων και του πόσο διαφορετικό είναι να το παρακολουθείς από το να το ζεις ο ίδιος.

Και γύρω από αυτό το σκηνικό, μας περίμεναν οι υπολογιστές και η πρόκληση του videogame. Πλέον ήμασταν έτοιμοι να νιώσουμε Outlaws στην τοποθεσία Open World του Star Wars. 

Μετά από τόσο δυναμική ένταξη στο Star Wars universe, γίνεται να μην έχεις μεγάλες προσδοκίες από το videogame της Ubisoft; Χωρίς να σου κάνουμε spoiler, απλώς θα σου πούμε πως το teaser με την εντυπωσιακή αυτή εγκατάσταση ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα του Star Wars Outlaws. Ίσως ένα μικρό preview βίντεο να σας διαφωτίσει.




Stay tuned για περισσότερα από το videogame. 

Το Star Wars Outlaws, θα κυκλοφορήσει τέλος καλοκαιριού (30 Αυγούστου) σε PlayStation 5, H/Y και Xbox Series X/S.

2 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved