Το ROG Ally X της ASUS θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου στο gaming

Ετοιμάσου να δεις την καλύτερη δυνατή έκδοση του handheld.

Η ASUS ήταν ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής υπολογιστών που δοκίμασε τις δυνάμεις του στα handhelds. Και παρά τα προβλήματα όπως η ασυνήθιστη συσκευή ανάγνωσης καρτών microSD, το ROG Allly πέτυχε να προσφέρει στον το on the go παιχνίδι. Και μετά από περίπου ένα χρόνο στην αγορά, το φορητό της ASUS ανανεώνεται σημαντικά και φαίνεται να γίνεται η συσκευή που θέλαμε από τότε.

Το  Ally X δεν είναι ακριβώς ο διάδοχος,  είναι περισσότερο μια ανανέωση παρόμοια με αυτό που έκανε η Nintendo για το Switch το 2019. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ το Ally X έχει το ίδιο τσιπ Ryzen Z1 Extreme και οθόνη LCD 7 ιντσών 120 Hz που χρησιμοποιήθηκε στον προκάτοχό του, σχεδόν οτιδήποτε άλλο στο σύστημα έχει τροποποιηθεί ή βελτιωθεί με κάποιο τρόπο. Στο εσωτερικό, η ASUS διπλασίασε το μέγεθος της μπαταρίας του Ally X σε 80 Wh, από 40 Wh στο παλιό μοντέλο. Το ίδιο ισχύει και για την αποθήκευση, με τη φορητή συσκευή να διαθέτει SSD 1TB M.2 (από 512 GB).

ally1

Σε αντίθεση με πριν, είναι μια λειτουργική μονάδα πλήρους μεγέθους 2280, επομένως όποιος σχεδιάζει να προσθέσει μια μεγαλύτερη μονάδα δίσκου αργότερα θα έχει πολλές επιλογές για πρόσθετα τρίτων. Ακόμη και η μνήμη του έχει μεγάλη αύξηση έως και 24 GB (από 16 GB) ταχύτερης μνήμης RAM LPDDR5X 75000. Και για να διατηρείται η ψύξη ώστε να μην το νιώθεις να φλέγεται στο χέρι σου, η ASUS εγκατέστησε ένα νέο σύστημα ανεμιστήρα που η εταιρεία λέει ότι είναι 23 % μικρότερο ενώ παρέχει 24% καλύτερη ροή αέρα.

Η  ASUS δεν σταμάτησε εκεί. Το Ally X διαθέτει επίσης ένα νέο μαύρο εξωτερικό και είναι ένα άγγιγμα παχύτερο από πριν, κάτι που επιτρέπει πιο έντονα πιασίματα και μια ελαφρώς πιο εργονομική διάταξη κουμπιών. Το Ally X διαθέτει μικρότερα πίσω κουπιά που θα πρέπει να είναι πιο δύσκολο να πατηθούν κατά λάθος. Ωστόσο, μια από τις αγαπημένες αλλαγές είναι ότι εκτός από έναν νέο τρίτο αεραγωγό στην κορυφή, η ASUS απέσυρε επίσης την αποκλειστική υποδοχή κινητής τηλεφωνίας XG υπέρ μιας δεύτερης θύρας USB-C. Και επειδή αυτό υποστηρίζει και USB 4 και Thunderbolt 4, είναι αρκετά γρήγορο για χρήση με εξωτερική GPU, ενώ αφήνει την άλλη υποδοχή ανοιχτή για φόρτιση ή άλλα ενσύρματα αξεσουάρ.

 

 

Η μεγαλύτερη μπαταρία λύνει ένα από τα κύρια προβλήματα του προηγούμενου μοντέλου, το οποίο συχνά μπερδεύτηκε μετά από λίγο περισσότερο από μία ώρα όταν παίζετε μοντέρνα παιχνίδια. Έπειτα, υπάρχει η προσθήκη μιας δεύτερης θύρας USB-C, η οποία καθιστά το σύστημα πολύ πιο ευέλικτο και καλύτερα εξοπλισμένο.

Το ROG Ally X είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες, με τις επίσημες πωλήσεις να ξεκινούν κάποια στιγμή τον Ιούλιο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved