Το μόνο σίγουρο είναι ότι αρέσει σε όλους. Οπότε ετοιμάσου για το πιο πικάντικο κοτόπουλο που έχεις φτιάξει ή φάει ποτέ. Ξεκινάμε...
Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε τέταρτα
2 ασπράδια αβγού ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ. ρυζάλευρο
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες και χωρίς τα σπόρια
3 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
4 φύλλα ψιλοκομμένα
3 κ.σ. σουσάμι
2-3 κ.σ. φυστικέλαιο
Για το ντιπ:
3 κ.σ. σος σόγιας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ανακατεύεις το κοτόπουλο, το αλεύρι, τις πιπεριές, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα φύλλα και το σουσάμι σε ένα μπολ.
2. Ζεσταίνεις το φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνεις το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Το στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί.
Για το ντιπ:
Αναμειγνύεις τη σος σόγιας, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύεις. Σερβίρεις το κοτόπουλο σε πιατέλα και βάζεις το ντιπ σε μικρά ατομικά μπαλάκια στην άκρη του πιάτου.