Το ψωμάκι λαδορίγανη είναι φόρος τιμής για κάθε ταβέρνα

Είναι το σημείο μηδέν για να ξεκινήσει η απόλαυση.

Μας αρέσει με την παρέα μας να πηγαίνουμε σε ταβερνάκια, σε μεζεδοπωλεία και σε ψαροταβέρνες. Είναι στο DNA μας να πηγαίνουμε για φαγητό, ανεξαρτήτως εποχής. Υπάρχει κάτι ωραιότερο από αυτό; Χαλαρή διάθεση, φαγητό και κρασάκι. Και τι συμβαίνει όταν πάμε σε μεζεδοπωλεία και σε ταβερνάκια, πιάνουμε το μενού και ψάχνουμε τι θα παραγγείλουμε και ένα από τα πρώτα πράγματα που μας ρωτάνε είναι «Ψωμάκι θα θέλατε;» Η απάντηση συνήθως είναι «ναι» και από εκεί ξεκινάει μία άλλη ιστορία.

Σημασία έχει τελικά τι φτάνει στο τραπέζι, καθώς ψωμί από ψωμάκι διαφέρει. Και ρωτάμε κάπου εδώ, το ψωμί λαδορίγανη είναι ένα είδος «δώρου» από την ταβέρνα στον εκάστοτε πελάτη;

Το σαβουάρ βιβρ της καλοκαιρινής ταβέρνας

Θα λέγαμε ότι είναι, καθώς στις περιπτώσεις που δεν το γράφει ο κατάλογος και εμφανιστεί μαζί με το σερβίτσιο είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Είναι αυτό το απρόσμενο που δεν το περιμένεις, εκείνο το «κάτι». Ναι οι ταβέρνες που ξεχωρίζουν στη δική μας καρδιά είναι εκείνες που θα σου προσφέρουν ψωμάκι λαδορίγανη, διότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και εν προκειμένω η λαδορίγανη.

Μπορεί να υπάρχει στον κατάλογο ως επιλογή και όταν υπάγεται στην «πολιτική» του εκάστοτε μαγαζιού, τότε είναι απόλαυση. Είναι ένας φόρος τιμής για την κάθε ταβέρνα, που έχει ψημένο ψωμάκι λαδορίγανη και για αυτό γιατί μπορεί να δημιουργήσει τους πιο απολαυστικούς συνδυασμούς. Το τρως σκέτο, αλλά το βουτάς και στο τζατζίκι, στην τυροκαυτερή ή σε οποιοδήποτε άλλη αλοιφή και αυτό από μόνο του είναι «ταξίδι».

Φρυγανισμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκη ρίγανη που γεύεσαι σε κάθε μπουκιά «κλείνει» ένα κομμάτι της μεσογειακής διατροφής τόσο εύκολα και απλά.

 

@maddiegoetzzzzz

It is just my OPINION

♬ original sound - Maddie Goetz

Ενός λεπτού κλαυσίγελος για όσους δεν τρώνε τζατζίκι για να μη μυρίζουν

Το τραγανό ψωμάκι με λαδορίγανη είναι πάντα μία επιπλέον απόλαυση. Δεν είναι λίγες οι ταβέρνες που έχουν συγκεκριμένες τεχνικές για το ψωμάκι με λαδορίγανη στον τρόπο που το ψήνουν. Κάθε φορά που θα έρχεται στο τραπέζι μας θα γίνομαστε λίγο παραπάνω χαρούμενοι! Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που όταν η απάντηση στην ερώτηση «Ψωμάκι να φέρω» είναι θετική και έρθει στο τραπέζι σκέτο το ψωμάκι έρχεται και μια απογοήτευση, καθώς κάτι λείπει.

Δεν είναι αυτό που την επόμενη ημέρα θα πεις: «Έχει και ψημένο ψωμάκι με λαδορίγανη εκεί που έφαγα, άσε». 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved