Ξεκίνησε την παραγωγή του το 1816 και έχει πάρει το όνομα του από το Lagavulin Bay. H ιστορία του έχει ενδιαφέρον γιατί είναι η πρώτη μάρκα ουίσκι που έφτιαξε το αρχηγείο της σε παράνομα αποστακτήρια που φυσικά στη συνέχεια τα νομιμοποίησε φτιάχνοντας το πιο ιστορικό ουίσκι του νησιού.
Ουίσκι: Τα West Cork IPA Cask και Stout Cask βάζουν τέλος στο δίλημμα ουίσκι ή μπίρα
Τι είναι όμως τελικά αυτό που κάνει ένα Scotch Whiskey να είναι Scotch; Πρέπει να έχει φτιαχτεί στη Σκωτία και να έχει αποστακτεί στους 94,8 βαθμούς (ABV).
Φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις ένα τόσο καλό ουίσκι είναι σκέτο ή με λίγο πάγο.
Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποια είναι τα καλύτερα μπουκάλια Lagavulin που μπορείς να βρεις εκεί έξω: