Όσα χρόνια και αν περάσουν κάποια πράγματα δε θα τα βαρεθούμε ποτέ. Όσο μουσακά και αν μας τάισαν στο στόμα οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν παιδιά, όσες μερίδες και αν μπουκώσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια, φρεσκοφτιαγμένες, από delivery ή κατεψυγμένες μέσα σε τάπερ για να κρατηθούμε στη ζωή, ένα είναι σίγουρο: δεν πρόκειται να τον βαρεθούμε ποτέ.
Διότι όσο και αν έχει πληγώσει το στομάχι μας με τις τρομερές καούρες που μας έχει φέρει κατά καιρούς, εμείς εκεί, δεν κωλώνουμε, είμαστε ερωτευμένοι σχιζοφρενείς μαζί του· τον τρώμε, ξεχνάμε τον στομαχόπονο, και τον καταβροχθίζουμε ξανά δίχως σταματημό.
Επειδή όμως ούτε ο χρόνος υπάρχει πια, ούτε η τεχνική και επειδή καλό είναι να μην έχουμε ανάγκη τις μανάδες μας (ή τα κορίτσια μας) για να τον απολαύσουμε, ιδού η συνταγή για τον Μουσακά του Εργένη:
Τα υλικά
-7 κ.σ ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-500 γρ κιμά (μοσχαρίσιο ή αν είσαι πραγματικός μερακλής αρνίσιο)
-400 γρ ντομάτες κονσέρβα (κονκασέ να ζητήσεις)
-2 κ.σ. τοματοπελτέ
-1 κ.γ Ρίγανη (φρέσκια αν βρεις ακόμα καλύτερα, αλλά δεν είναι απαραίτητο)
-500 ml ζωμό κρέατος (ρίξε μισό κύβο σε τόσο νερό)
-2 μελιτζάνες (κομμένες όπως στο βίντεο)
-αλάτι, πιπέρι
αντί για μπεσαμέλ
-250 γρ. γιαούρτι
-2 αυγά
-150 γρ. Τυρί τριμμένο (τσένταρ ιδανικά)
-αλάτι, πιπέρι
Η εκτέλεση (στην κυριολεξία)
Τώρα, λοιπόν, που ξέρεις τι χρειάζεται να αγοράσεις, δες και το βίντεο αυτό που ο «μάστορας» σου τα εξηγεί απλά και όμορφα, για το πώς θα φτιάξεις τον πιο γρήγορο μουσακά της ζωής σου.