ΙΝΤΙΜΕ O νέος ΚΟΚ είναι μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει

Έξι άξονες που θα κάνουν τη ζωή μας πολύ καλύτερη και πάνω από όλα, ασφαλή.

Ναι, είναι γεγονός ότι ο νέος ΚΟΚ ψηφίζεται στο τέλος Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αλλάξει ριζικά την κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους. Πολλοί ήδη διαβάζουν τα keywords τα οποία αναφέρουν «υψηλές ποινές» για οδηγούς και πεζούς ή προτεραιότητα στην ασφάλεια των μοτοσικλετιστών και ξινίζουν, ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται για έναν νομικό κανόνα προκειμένου να μας αδειάσει το πορτοφόλι, αλλά ένα μονοπάτι πιο κοντά στην ασφάλεια.

Το ίδιο ισχύει και με το πρόστιμο λόγω καφέ κατά την οδήγηση.

Μην τσαντίζεσαι, έτσι πρέπει να είναι

Το ότι οι ελληνικοί δρόμοι έχουν «γεννήσει» ψευδώνυμα και υποκοριστικά όπως «Ελληνάρας» και άλλα ακόμνα υποτιμητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μια σωστή κατεύθυνση για τη συνέχεια της ζωής μας. Καλώς ή κακώς, η ελληνική συμπεριφορά στους δρόμους έχει αποδείξει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής από τη στιγμή που θα βγει από το σπίτι του, όπως βεβαίως είναι και μεγάλη αλήθεια ότι αν δεν είσαι και λίγο «θρασύς» στο τιμόνι μπορείς να εξελιχθείς και εσύ ο ίδιος σε κίνδυνο για τους γύρω σου.

 

Ελπίζουμε να μην έχουμε ατυχήματα με τις σφήνες των μοτοσικλετών.

To θέμα με τον νέο ΚΟΚ δεν είναι η ανασφάλεια για τα πρόστιμα που θα προκύψουν, αλλά να γίνει σαφές σε όλους ότι ο δρόμος δεν είναι μια μεταφορική «βόλτα μαγκιάς» όπου κυριαρχεί ο ισχυρότερος. Όπως έγινε και με την Λ.Ε.Α. πριν λίγα χρόνια, όπου τα πρόστιμα έπεφταν βροχή και ο κόσμος σταμάτησε να την εκμεταλλεύεται -μέχρι πάλι να σταματήσουν να πέφτουν τα πρόστιμα- έτσι μπορεί να γίνει και τώρα.

Ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για τα πρόστιμα και την ευκολία τους και ας αρχίσουμε να έχουμε μια νορμάλ οδηγική συμπεριφορά.  Εδώ που τα λέμε, η αλλαγή στον ΚΟΚ ήταν μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα στη χώρα μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved