associated press Πώς να ντυθείς σαν Ιταλός;

Μία ζεστή γουλιά espresso και ξεκινάμε τα δωρεάν μαθήματα ιταλικού στιλ.

Πώς το καταφέρνουν όλο αυτό; Το έχω κάνει εικόνα και δυσκολεύομαι να βρω τη λύση. Είναι στο DNA τους. Την ίδια στιγμή που παρακολουθούν το della Madonnina ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ, δείχνουν cool μέσα στο κοστούμι τους. Ατσαλάκωτοι. Παραγγέλνουν το espressάκι τους φορώντας απλώς ένα μάλλινο πουλόβερ και δείχνουν έτοιμοι να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί. Υπάρχει κάποιο μυστικό που μας κρύβουν και δε θέλουν να το μοιραστούν; Σε κάθε περίπτωση οι Ιταλοί είναι ο πιο καλοντυμένος λαός. Ας μη νιώθουμε κόμπλεξ από τους καλύτερους και ας προσπαθήσουμε να διδαχτούμε και να βελτιωθούμε μέσα από το παράδειγμά τους.

Η sprezzatura, σύμφωνα με το «Εγχειρίδιο του καλού αυλικού» που έγραψε ο Baldassare Castiglione το 1528 και στο οποίο για πρώτη φορά εμφανίστηκε ως όρος, είναι «μια κάποια ανεμελιά, η οποία κατορθώνει να κρύψει τον κόπο και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί». Είναι η ικανότητα να μπορείς να επιτύχεις κάτι πολύ δύσκολο αλλά την ίδια στιγμή να το παρουσιάζεις ως κάτι εύκολο. Όχι μόνο στο στιλ αλλά γενικότερα ως στάση ζωής. 

Ωστόσο ας περιοριστούμε στο στιλ. Όπως το θέτει το μοντέλο και δημιουργός περιεχομένου Gian Maria Sainato, «Το ιταλικό στυλ είναι συνώνυμο της αβίαστης κομψότητας, της προσοχής στη λεπτομέρεια και της αρμονίας μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.» Αλλά πώς πετυχαίνεις αυτή την αβίαστη κομψότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια; Ποιο είναι το κλειδί της sprezzatura; Βάλε ένα espresso και πάμε να δούμε. 

Ο ράφτης είναι ο καλύτερός σου φίλος

 

 

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσεις σε όλους τους καλοντυμένους Ιταλούς είναι ότι όλα τους τα ρούχα εφαρμόζουν τέλεια. Είτε πρόκειται για το μήκος των παντελονιών τους, το κόψιμο του σακακιού τους ή τα καθημερινά τους T-shirts. Αν θέλεις να αποπνέεις λίγη από αυτή την ιταλική κομψότητα, τότε σου προτείνουμε να γίνεις καλός φίλος με τον ράφτη σου. Μην τον επισκέπτεσαι μια φορά τον χρόνο αλλά προσπάθησε να έχεις πιο στενές σχέσεις. Θα μάθεις πολλά δίπλα του. Ο ράφτης δεν είναι μόνο για τα κοστούμια, τα παλτό και τα παντελόνια. Αλλά ακόμη και στα καθημερινά σου ρούχα, όπως πουκάμισα, T-shirt και τζιν, θα σου δώσει μικρά hints που θα εκτοξεύσουν το στιλ σου. 

Μάθε τα υφάσματα

Ο όρος «κλασικό» χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει το ιταλικό στιλ. Αλλά για να είναι κάτι πραγματικά κλασικό, πρέπει να αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου, και για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να είναι καλοφτιαγμένο. Γι’ αυτό οι Ιταλοί δίνουν μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και την κατασκευή των ρούχων τους. Όταν ψωνίζεις ένα ρούχο μην κοιτάς μόνο το σχέδιο. Δώσε προσοχή στην κατασκευή του υφάσματος. Χωρίς να γενικεύουμε, τα 100% φυσικά υφάσματα είναι ιδανικά σε σχέση με τα μείγματα και οι φυσικές ίνες διατηρούνται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

Δώσε προσοχή στο grooming

 

 

Ακόμη κι αν φορέσεις ένα custom κοστούμι ή ένα πουλόβερ από κασμίρ, πρέπει να προσέξεις την περιποίηση. Το ιταλικό στυλ είναι αυτή η έμφυτη στάση του να είσαι πάντα καλοφτιαγμένος και κομψός σε οποιαδήποτε περίσταση. Πριν βγεις στον έξω κόσμο, βεβαιώσουν ότι έφτιαξες τα μαλλιά σου και μην αφήνεις τα γένια σου εντελώς ατημέλητα. Όπως ακριβώς η σχέση με τον ράφτη, έτσι και η σχέση με τον κουρέα πρέπει να είναι πιο στενή και φιλική. Α επίσης μην ξεχνάς το μανικιούρ. Τα νύχια δείχνουν πολλά για την προσωπικότητα ενός άνδρας και είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτούν οι γυναίκες.

Τα αξεσουάρ δεν είναι γυναικεία υπόθεση

 

 

Η πινελιά που δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό στιλ σου. Τα παπούτσια οφείλουν να είναι πάντα περιποιημένα. Είναι η μισή αρχοντιά και δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που οι Έλληνες δε δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτά. Ένα ρολόι και μία αλυσίδα χωρίς πολλές υπερβολές μπορούν να εκτοξεύουν το στιλ σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved