Αυτή είναι η χειρότερη φράση για να πεις σε ένα ραντεβού

Σύμφωνα με ειδικούς σχέσεων. 

 

 Μας αρέσουν τα ραντεβού και πολύ περισσότερο μας αρέσουν τα πρώτα ραντεβού και για αυτό μέσα από τα άρθρα μας προσπαθούμε να τα «προωθήσουμε». Ο προορισμός είναι όταν δύο άνθρωποι ξεκινήσουν να βγαίνουν ραντεβού, να συνεχίζουν να βγαίνουν και να καταλήξουν σε σχέση. Υπάρχουν μερικές τακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε και μερικές για να αποφύγουμε. Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσουμε βιωματικά, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς.

Είναι «λάθος» το σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Ας μείνουμε σε αυτά που πρέπει να αποφύγουμε και που δεν θα εμποδίζουν το ραντεβού σου να πάει παρακάτω. Ανάμεσα σε αυτές τις φράσεις που μπορείς να αποφύγεις είναι φράσεις που να αφορούν το παρελθόν και τις κακές εμπειρίες που μπορεί να είχες. Ας πάμε να δούμε ακριβώς τις λεπτομέρειες, σύμφωνα με τον σύμβουλο σχέσεων Dave Elliott. To ζήτημα εδώ είναι να μην δείχνεις βαθιά συντετριμμένος από το παρελθόν και να περιμένεις ότι θα σε προστατεύσει κάποιος.
Μπορεί σε μια πρώτη ανάλυση να φαίνεται λες και κάνεις μία ειλικρινή εξομολόγηση για το παρελθόν σου, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σύμφωνα με τον Dave: «Αν δεν έχεις αντιμετωπίσει το παρελθόν σου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προσελκύσεις έναν άνθρωπο που σίγουρα δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση – ο οποίος επίσης θα είναι βαθιά πληγωμένος». Ό, τι χειρότερο δύο πληγωμένοι μαζί. Να θυμάσαι, ότι ακόμη και αν δεν ήταν σχέση και θεωρείς πως ήταν μια κατάσταση που σε έχει πληγώσει, χρειάζεσαι χρόνο. Και την καλύτερη τύπισσα του κόσμου να γνωρίσεις, δεν θα προχωρήσει αφού το μυαλό σου δεν θα είναι για να είσαι εκεί. Είναι σαν να ζητάς βοήθεια σε κάτι και δεν θα μπορέσει να ευδοκιμήσει η μεταξύ σας συσχέτιση, αφού τα θεμέλια θα είναι σαθρά.

Δεν κάνουμε νέα σχέση για να ξεχάσουμε την παλιά

Τα γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό, είναι από τα πρώτα πράγματα που καταλαβαίνεις στην ενήλικη ζωή σου. Και αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι χρειάζεσαι χρόνο για να ανασυνταχθείς και να μπορέσεις να βγεις ξανά στην «αγορά». Αν βγαίνεις με ένα πρόσωπο που όντως το βρίσκεις ενδιαφέρον είναι κρίμα να το «θυσιάσεις» για το κακό timing. Δεν θα είσαι σε θέση να μπορέσεις να του δώσεις τίποτα από αυτά που του αξίζουν και από την πλευρά του -λογικό- κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα θέλει παραπάνω πράγματα. Επίσης, θα έχεις θυμό μέσα σου καθώς αν είσαι ακόμη πληγωμένος, θα έχεις μία αμυντική στάση. Όπως λέει ο ειδικός: «Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από ψεύτες και απατεώνες που θα σε πληγώσουν ή γεμάτος από ήρωες, αυτό θα αντικατοπτριστεί στις εμπειρίες σου. Γιατί δεν προσελκύουμε απαραίτητα ό,τι θέλουμε, αλλά ό,τι είμαστε εμείς οι ίδιοι, ό,τι πιστεύουμε και ό,τι περιμένουμε». Και σε αυτό συμφωνούμε και εμείς ελκύουμε αυτό που είμαστε, αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου, τότε πώς θα είσαι με κάποιον άλλον;

Ποιος είπε ότι πρέπει να κάνεις «κίνηση» σε κάθε πρώτο ραντεβού;

Ξέκοψε με την προηγούμενη κατάσταση! Είναι μία συμβουλή που δίνω και εγώ στους φίλους μου, όταν κρατάνε επαφές με πρώην. Χρειάζεται να αποκόψεις τελείως για ένα διάστημα, να «πενθήσεις», να αποδεχτείς την κατάσταση και να πας παρακάτω.

Σύμφωνα και με τον Dave: «Σε κάθε λανθασμένη επιλογή συντρόφου που έχεις κάνει, εσύ είσαι ο κοινός παρονομαστής. Δεν πρόκειται για σύμπτωση ή καθαρή τύχη. Είτε προσελκύεις μη διαθέσιμους είτε αναξιόπιστους ανθρώπους, υπάρχει σε αυτό ένα μάθημα. Μην παρερμηνεύετε αυτό που λέω, σε κανέναν δεν αξίζει να του φέρονται άσχημα. Αντιθέτως, επειδή σου αξίζει κάτι καλύτερο, όταν κατανοήσεις αυτό το μάθημα οι εμπειρίες σου θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο. Αλλά είναι στο δικό σου χέρι και μόνο το να επουλώσεις τις πληγές σου».

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved