Γιατί δεν αντέχω τους ανθρώπους που κριτικάρουν την εμφάνιση

Ειδικά όταν είναι άντρες που σχολιάζουν γυναίκες.

Γυναίκα, κιλά, σώμα, εμφάνιση. Τέσσερις λέξεις «φωτιά» η κάθε μία για ξεχωριστό λόγο, όμως που να διάολε πώς γίνεται όταν μιλάς για μια γυναίκα να ακολουθούν οι υπόλοιπες τρεις λέξεις σαν να είναι ό,τι πιο φυσιολογικό. Είναι (;). Για το μόνο που είμαι σίγουρη είναι ότι ποτέ μου δεν θεώρησα σωστό να κρίνω κάποιον για την εικόνα ή τα κιλά του, για τον τρόπο που ντύνεται ή οποιοδήποτε άλλο εξωτερικό του γνώρισμα, ανέκαθεν πίστευα πως σημασία έχει ο τρόπος που συμπεριφέρεται, αλλά όπως ανέφερα παραπάνω αυτό το κάνω εγώ και πολλοί άλλοι σαν και εμένα. Τι γίνεται όμως με τους άλλους;

Μήπως να προσέχεις όταν της δίνεις «τελεσίγραφο»;

Και εννοώ εκείνους που αρέσκονται να σχολιάζουν μέρα-νύχτα την εμφάνιση και τα κιλά άλλων ανθρώπων, που δεν έχουν καμία σχέση τους μαζί τους και πολύ πιθανόν καμία συσχέτιση. Έχει τύχει άπειρες φορές στη ζωή μου να ακούσω να μιλάνε αισχρά για την εικόνα ενός ανθρώπου, σαν να είναι ο μόνος τρόπος για να τον προσδιορίσεις. Έχει τύχει επίσης άπειρες φορές να δω μπροστά μου μία υποτιμητική συμπεριφορά διότι αυτός ο τύπος δεν άρεσε, όπως και έχω δει και το αντίθετο -αλλά άλλο κεφάλαιο αυτό. Και κυρίως έχω ακούσει άντρες να σχολιάζουν γυναίκες που δεν είναι στα γούστα τους και μερικές φορές έχω νιώσει αυτό που λένε ετεροντροπή.

Όσος λόγος και να γίνεται για το body shaming αισθάνομαι μερικές φορές, λες και δεν έχουμε κάνει κανένα βήμα. Αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι οι λόγοι που σπαταλάει κάποιος τον χρόνο του για να σχολιάσει επισταμένως την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν του αρέσει. Πόσο θα ήθελα ένας νέος άνθρωπος να μάθει ότι η αξία ενός ανθρώπου προσδιορίζεται από την ποιότητα του χαρακτήρα του και ότι η εμφάνιση είναι ένα τυχαίο δώρο. Αυτά δηλαδή που με δίδαξαν πραγματικά όμορφοι άντρες που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Πόσο ασχημαίνει ο πιο όμορφος άντρας του κόσμου, όταν τα σχόλια του είναι βουτηγμένα στην κακεντρέχεια.

8 γυναίκες «αποκαλύπτουν» τα Red Flags τους

Θα μπορούσα να γράψω λόγια από ψυχολόγους ή να κάνω με τις στοιχειώδεις γνώσεις μου στην ψυχολογία κάποια προσέγγιση στους τύπους που φέρονται έτσι, δεν θα το κάνω όμως, γιατί χρήζει άλλη ανάλυσης. Στο μόνο που θα αρκεστώ να γράψω είναι ότι από αυτό διαφαίνεται μία ένδεια προσωπικότητας. Κοινώς ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος, αν ο καθένας αφιέρωνε τον χρόνο που ξοδεύει για να σχολιάσει τους άλλους στην βελτίωση του εαυτού του. Και ας θυμόμαστε ότι τα σχόλια που κάνουμε για τους άλλους είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας. 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved