Μερικές μικρής έκτασης μελέτες έχουν βρει πως άνθρωποι που έχουν τακτικές ερωτικές επαφές είχαν καλύτερη ανταπόκριση στο στρες από εκείνους που αυνανίζονταν ή έκαναν σεξ χωρίς διείσδυση. "Η αλληλεπίδραση πέους-κόλπου, και όχι αποκλειστικά άλλες σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, σχετίζονται με καλύτερη ψυχολογική και φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού” σχολιάζει ο δρ Stuart Brody από το Πανεπιστήμιο του Paisley.
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, αναφέροντας ότι θα πρέπει να επιδιώκεις το καλύτερο δυνατό σεξ που μπορείς να κάνεις. Μερικές φορές, οι «αρπαχτές» μπορεί να είναι καταπληκτικές, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία του σεξ θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα μέρη του σώματος και να δίνει τη μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση τόσο σε εσένα όσο και σε εκείνη. Και κακά τα ψέματα, οι «ξεπέτες» συνήθως δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Γιατί βλέπουμε περισσότερο πορνό αλλά κάνουμε λιγότερο σεξ;
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Kinsey ένας άνδρας από 18 μέχρι 29 ετών κάνει σεξ κατά μέσο όρο 112 φορές το χρόνο, ενώ αυτό το νούμερο πέφτει στις 69 φορές όταν μιλάμε για άνδρες μεταξύ 30 και 39 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, ένα ζευγάρι σε μια υγιή σχέση πρέπει να κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Υπάρχουν, όμως, και στιγμές όταν π.χ. ένα ζευγάρι βρίσκεται στην αρχή της σχέσης, που και οι δύο θέλουν να κάνουν συνεχώς σεξ με τον σύντροφό τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται σεξουαλικά πέντε, έξι ή κάθε ημέρα της εβδομάδας. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.
Το σεξ δεν είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλά εκείνη τη στιγμή μόνο – μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση για όλη τη μέρα και να μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά κάθε δυσκολία και αναποδιά. Αυτό οφείλεται στην έκκριση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή. Οπότε, όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ δεν θα επωφελείστε πια από τις "ενέσεις” ενδορφινών.