Εντάξει μην το δέσεις σκοινί κορδόνι, σίγουρα κάποια από τα στοιχεία έχουν βάση αλλά όμως δεν σημαίνει πως αντιπροσωπεύουν κι όλο τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Έχει όμως τρομερό ενδιαφέρον να δούμε τι έδειξε η έρευνα αυτή. Ποιος ακριβώς είσαι; Η έρευνα μπορεί να σου πει αν δει το πέος σου (όχι στην κυριολεξία το δικό σου). Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Sexuality & Culture, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο New Mexico Highlands συμπέραναν ότι οι προικισμένοι άνδρες και περιποιούνται την ηβική περιοχή και θεωρούνται πιο ελκυστικοί, εξωστρεφείς και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ενώ οι λιγότερο προικισμένοι θεωρούνται πιο νευρωτικοί. Είναι σαν να λέμε πως όσοι ασχολούνται με το πέος τους σημαίνει πως το αγαπάνε κιόλας. Όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο πιο πολύ το αγαπάμε, μας λέει αυτή έρευνα. Η έρευνα επιστράτευσε 106 συμμετέχοντες (80% γυναίκες), στους οποίους έδειξαν φωτογραφίες 24 πέη που διέφεραν ως προς την περίμετρο, το μήκος και την ποσότητα των ηβικών τριχών.
Έρευνα: Τελικά αρέσουν στις γυναίκες οι άντρες με τατουάζ;
Τώρα βέβαια είναι άδικο για αυτούς που έχουν πιο μικρό πέος. Ναι, κάποια από τα αποτελέσματα μας φαίνονται κάπως τραβηγμένα η αλήθεια είναι. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ του μεγέθους του πέους, των ηβικών τριχών και των αντιληπτών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας. Τα μικρότερα και λεπτότερα μόρια συνδέθηκαν με περισσότερο νευρωτισμό, ενώ οι άνδρες με μεγαλύτερα και φαρδύτερα πέη θεωρήθηκαν πιο ελκυστικοί, πιο σεξουαλικά ενεργοί, καλύτεροι στο κρεβάτι, πιο εξωστρεφείς, πιο ευσυνείδητοι και πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.
Μοιάζει λίγο γενικευμένο το όλο αποτέλεσμα μάλλον. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μία επιστημονική έρευνα που κάνει μία υπόθεση στηριγμένη σε μία στατιστική. Και η στατιστική δεν λέει ποτέ ψέματα, δυστυχώς ή ευτυχώς. Το ζήτημα είναι όμως πως οι συμμετέχοντες απάντησαν με γνώμονα τη δική τους άποψη, κάτι το οποίο φυσικά δεν μπορεί να είναι τόσο επιστημονικά στηριγμένο τελικά.
Συνολικά, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι εντυπώσεις μπορούν να σχηματιστούν για τους άνδρες με βάση μόνο τα πέη τους.
«Ενώ οι περισσότερες έρευνες έχουν δώσει προτεραιότητα στις εικόνες του προσώπου και τα βιογραφικά των δυνητικών συντρόφων, τα παρόντα ευρήματα κάνουν ένα βήμα παραπέρα, για να διερευνήσουν πώς οι εικόνες των μορίων μπορούν να συμβάλουν στην ολιστική αντίληψη του ατόμου μέσα στους ψηφιακούς χώρους», σύμφωνα με τους ερευνητές.
Οι ερευνητές ευελπιστούν τώρα ότι θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω μελέτες, στις οποίες θα αξιολογείται πραγματικά η προσωπικότητα των ανδρών, για να διαπιστωθεί πώς συγκρίνεται με τις αντιλήψεις που βασίζονται μόνο στα προσόντα τους.