Τι μπορείς να κάνεις αν η ερωτική σου σχέση αργοπεθαίνει;

Μην χαλιέσαι τόσο γιατί υπάρχουν πράγματα να γίνουν.

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες αποστολές που μας βάζει η ζωή στο δρόμο μας. Το να έχεις μία καλή σχέση είναι κάτι πολύ σπάνιο και πολλοί άνθρωποι χρειάζονται μία ολόκληρη ζωή για να το καταφέρουν.

Σε μία σχέση δεν είναι όλα τα πράγματα ρόδινα. Και για να πετύχεις καλή ισορροπία χρειάζεσαι υπομονή και πολύ κόπο. Πρέπει να εργαστείς με τη σύντροφο σου, όχι αστεία. Αν περίμενες πως όλα θα ήταν σαν σχέση που είχες στο γυμνάσιο τότε μάλλον πρέπει να ωριμάσεις.

Non sex life: Γιατί οι άνθρωποι σε μακροχρόνιες σχέσεις κόβουν το σεξ;

Καλύτερα να κάτσεις γιατί έχουμε να σου πούμε κάτι που μπορεί να σε σοκάρει: Το ρομάντζο («αγάπες και λουλούδια») σε μία σχέση δύσκολα κρατάνε για πάντα. Δύσκολα, αλλά όχι ακατόρθωτα. Θέλει δουλίτσα.

 

 
 

Όταν ερωτευόμαστε, ο εγκέφαλος μας «πλημμυρίζει» από μία νευροχημική ουσία που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία μας βοηθά να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία, μειώνει τον πόνο και συμβάλλει στο να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και ασφαλείς.

Για να βρει όμως έξω αυτή η ουσία πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να ξέρουμε τι μας γίνεται, να έχουμε βρει τους λόγους που θέλουμε να είμαστε με τη σύντροφο μας.

 

 
 

Ειδικότερα στη σχέση, μας βοηθά να μένουμε πιστοί και μας ωθεί να κάνουμε τα καλύτερα για την σύντροφο μας, συνεπώς να είμαστε πιο δοτικοί και άρα πιο ρομαντικοί στους τρόπους και τα λεγόμενά μας. Ποιο είναι όμως το μέλλον μίας σχέσης, όταν τελειώσει η φούντωση του έρωτα;

Δες εδώ μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved