Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και αυτό είναι κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση. Απανωτά lockdowns, άγχος, ανασφάλεια και φόβος για την υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν πάντα οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες, τις οποίες καλώς ή κακώς (καλώς αν με ρωτάς) δεν ξεχνάμε, ο κόσμος να χαλάσει. Μία από αυτές είναι φυσικά και αυτή του φλερτ και της συντροφικότητας, η οποία τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι πιο… αναγκαία.
Και μιας και η κυκλοφορία είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, και μιας και τα μπαρς παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας, γνωριμίες και φλερτ γίνονται αποκλειστικά μέσω social media και chat rooms. Σε περίπτωση που έχεις κατακρίνει τον συγκεκριμένο τρόπο γνωριμιών στο παρελθόν, καλό θα ήταν να ανακαλέσεις σύντομα διότι πιθανότατα να πέσεις στην ανάγκη τους. Πάντως, μιλώντας ως γυναίκα που μιλάει με άλλες γυναίκες, έχω να σου πω ότι όλο και περισσότερες στρέφονται σε αυτόν τον τρόπο προσέγγισης. Και θέλεις και κάτι ακόμα καλύτερο; Κάνουν και το πρώτο βήμα. Θα μου πεις εσύ τώρα: «Καιρός ήταν βρε κορίτσια». Καιρός ήταν αλλά η καρδούλα μας το ξέρει τι περνάμε από τη στιγμή που θα στείλουμε το μήνυμα μέχρι να έρθει η απάντηση. Διότι όλες ανεξαιρέτως κάνουμε τις παρακάτω 5 σκέψεις. Τι νόμιζες; Ότι μόνο εσύ ζεις με τον φόβο της χυλόπιτας;
Σκέψη πρώτη:
«Άντε αγόρι μου αφού σου αρέσω γιατί με βασανίζεις»; Εδώ πάμε εκ του ασφαλούς. Έχουμε κάποια δείγματα, είτε από πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση είτε από κάποιον που μας το έχει αποκαλύψει. Τελοσπάντων, από τη στιγμή που πατάμε την αποστολή προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμες και να βασιστούμε στο γεγονός ότι σου αρέσουμε απλά είσαι ντροπαλός για να μας το πεις.
Σκέψη δεύτερη:
«Βλακεία έκανα. Δεν έπρεπε να το στείλω»: Διότι έχει περάσει η ώρα, εσύ δεν απαντάς και εντάξει δεν θα μπούμε και στη διαδικασία να σβήσουμε το μήνυμα γιατί πιθανότατα να το έχεις δει από την προεσκόπιση και θα γίνουμε ρεζίλι. Είναι η στιγμή που οι αμφιβολίες κάνουν την εμφάνισή τους και δηλητηριάζουν την ψυχούλα μας. Από την άλλη σκεφτόμαστε ότι και να μην απαντήσεις δεν χάθηκε και ο κόσμος και κάπως ηρεμούμε. Τελικά το «Τι είχαμε τι χάσαμε» αποδεικνύεται σωτήριο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις.
Σκέψη τρίτη:
«Και τελοσπάντων αν δεν θέλεις εσύ μία εδώ δεν θέλω δέκα»: Είναι η στιγμή της αγανάκτησης. Μέσα μας έχουμε ήδη πλάσει σενάριο απόρριψης και μάλιστα έχουμε θυμώσει με αυτό. Υπάρχει η πιθανότητα να στείλεις το πιο γλυκό μήνυμα και να λάβεις ως απάντηση βρισιές. Ας μην αργούσες!
Σκέψη τέταρτη:
«Τώρα θα με περάσει για απελπισμένη»: Στενοχωριέμαι που το λέω αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα γυναίκες που σκέφτονται κάτι τέτοιο επειδή απλά διεκδίκησαν κάποιον που τους αρέσει. Η σκέψη είναι λάθος (προφανώς) αλλά δυστυχώς όχι ανύπαρκτη. Μάλλον ήρθε η ώρα να βγάλουμε ταμπέλες τέτοιου είδους ώστε οι γνωριμίες και οι ανθρώπινες επαφές να είναι πια πιο ειλικρινείς και εύκολες.
Σκέψη πέμπτη:
«Να δεις που θα τον τρόμαξα»: Τώρα πώς είναι δυνατόν όλοι οι άντρες να τρομάζουν από τις γυναίκες που απλά τους κάνουν ένα κομψό και διακριτικό φλερτ δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αυτό που σίγουρα ξέρω ωστόσο είναι ότι έχω ακούσει πολλές φορές άντρες να τρομάζουν και να προβληματίζονται από το φλερτ μιας γυναίκας. Και ερωτώ: «Ξέρετε τι θέλετε ή θέλετε απλά να μας πηγαίνετε κόντρα»;