Οι περισσότεροι άνθρωποι περνάνε άπειρο χρόνο στο γραφείο και στη δουλειά τους. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα το 17,5 % των ζευγαριών γνωρίζονται στον εργασιακό χώρο, ποσοστό που τα «φράζει» στα social media και στα online dating apps μαζί. Από τη στιγμή που η εγγύτητα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας για να ερωτευτείς κάποιον, καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ πιθανόν να βρούμε το άλλο μας μισό στο γραφείο μιας κι εκεί τη βγάζουμε το ένα τρίτο της ζωής μας.
Δεν είναι δα και τόσο παράξενο να ερωτευτείς κάποιον στη δουλειά. Ακόμη κι αν ξέρουμε πως μία «σοβαρή» σχέση φέρνει μπελάδες, τίποτα δεν θα μας σταματήσει στο να το κάνουμε.
Στην τελική βρίσκεις πολλά κοινά πράγματα να πεις με κάποιον συνάδελφο κι αυτό πολλές φορές κάνει καλό στο να έρθεις κοντά με τον άλλο. Η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως μας δείχνει πως μπορεί να είναι και λίγο κουραστικό να είστε συνεχώς μαζί. Και στη δουλειά αλλά και μετά τη δουλειά.
Ίσως είναι καλύτερο να βρεις κάποιον εντελώς άσχετο για να ερωτευτείς. Αν π.χ. είσαι παραγωγός στην τηλεόραση και τα φτιάξεις με μία οδοντίατρο, εκτός του ότι θα έχεις πάντα καλά δόντια, θα ακούς για σφραγίσματα και καθαρισμούς και θα σου φαίνεται σκέτο θαύμα, σε σύγκριση με το ν’ ακούς και εκτός δουλειάς για κάμερες, deadline και τηλεθεάσεις αν τελικά τα φτιάξεις με μία συνάδελφο σου.
Βέβαια 4 στους 10 έχουν αναφέρει πως βγαίνουν με κάποιον από τη δουλειά. Πολλές εταιρίες έχουν κανόνες που λένε πως αν αναπτύξεις μια ερωτική σχέση με κάποιον συνάδελφο πρέπει να το αναφέρεις επισήμως στο HR.
Ακόμη κι αν φαινομενικά δεν υπάρχει τίποτα το λάθος στο να βγαίνεις με κάποιον από τη δουλειά, σε δεύτερη ανάλυση μπορεί να δημιουργήσει μπελάδες. Το να κοιμηθείς με κάποιον ανώτερο ή κατώτερο σου δεν είναι και τόσο καλό. Πάντα να προτιμάς κάποιον του ίδιου επιπέδου με σένα στην ιεραρχία. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας στο να βγαίνεις με κάποιον από τη δουλειά. Ποτέ μην πηγαίνεις πιο πάνω ή πιο κάτω από σένα. Εκεί μπορεί να βρεις το μπελά σου. Επίσης καλό είναι ο συνάδελφος να εργάζεται σε κάποιο εντελώς άλλο τμήμα από το δικό σου. Άλλος κανόνας είναι να μην μιλάς για την «ενδο-γραφειακή» σχέση σου με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Έτσι κανείς δεν πρόκειται να ασκήσει κριτική που δεν πρέπει ή να επηρεαστεί από τα λεγόμενα σου περί επιδόσεων στο κρεβάτι, συμπεριφορών, διαφωνιών κτλπ. Με αυτό τον τρόπο ο επαγγελματισμός μένει άθικτος μεταξύ σας.
Βασικό είναι να μην αναφέρεσαι στα θετικά και στα αρνητικά της σχέσης σου με τους υπόλοιπους συναδέλφους κι αν ακόμη κι αν δεν μπορείς να κρατηθείς και θέλεις να καβλαντήσεις με το «άλλο σου μισό» μέχρι να πάει 5, κάντο λίγο διακριτικά τουλάχιστον.