Κάποιους από εμάς, η φύση μας έκανε πιο τριχωτούς. Συμβαίνουν αυτά. Το πρόβλημα δεν είναι οι τρίχες αυτές καθαυτές, αλλά το ότι κάποιες φορές φυτρώνουν στα πιο ανεπιθύμητα σημεία φέρνοντας τσιμπήματα και φαγούρες. Δεν θέλεις να τις βγάλεις μόνο επειδή θα δείχνεις πιο ωραίος, αλλά επειδή σε ταλαιπωρούν.
Για να μπορέσουμε να τα βάλουμε μαζί τους και να τις ξρφορτωθούμε, ζητήσαμε βοήθα από τον hair stylist Παναγιώτη Κουρκούτα του Stylissimo Hair Design. Και μάθαμε και δυο πράγματα παραπάνω.
Αυτές τις τρίχες γύρω από το λαιμό
«Είναι ένα στάνταρ βάσανο για τους άντρες με έντονη τριχοφυΐα και πόσο μάλλον για εκείνους που οι τρίχες τους βγαίνουν στραβά» λέει οι Παναγιώτης. Πολλές τρίχες στο λαιμό είτε βγαίνουν ανάποδα, είτε είναι πιο μακριές από τις συνηθισμένες. Και για να μην σου κάνουν την ζωή δύσκολη στα γένια, απαιτείται να απομακρυνθούν. «Ξεκίνα να τριμάρεις περιμετρικά, στο σημείο που τελειώνουν τα γένια σου. Θα δεις και μόνος σου ότι πετάγονται τρίχες προς κάθε κατεύθυνση. Αν μετά το τριμάρισμα παρατηρήσεις ερεθισμό, φρόντισε να βάλεις balsam ή κρέμα».
Τα φρύδια σου θα μάθεις να τα σέβεσαι
Δυστυχώς ρε μάγκες, δεν έχουμε όλοι τα ίδια φρύδια. Οπότε πριν κράξετε αυτούς που τα επιμελούνται, σκεφτείτε πρώτα τι ζόρι τραβάνε. Υπάρχουν άνθρωποι με έντονη τριχοφυΐα στην περιοχή, σε σημείο που τους κάνει να φαίνονται ατημέλητοι. «Υπάρχουν άντρες που έχουν έντονη τριχοφυΐα σε ένα μόνο σημείο, με το φρύδι να μοιάζει με κέρατο. Ή και εκείνοι που έχουν αρκετή στο κέντρο με αποτέλεσμα να βλέπουν στον καθρέφτη ένα φρύδι. Οι λύσεις απλές: Οι πρώτοι ψαλιδίζουν, οι δεύτεροι αποτριχώνουν την περιοχή. Και ας μην ανησυχούν, ένας αισθητικός ξέρει τι πρέπει να κάνει».
Με τα αυτιά και την μύτη τι γίνεται;
Περιοχές δύσκολες που η τριχοφυΐα δεν τις λυπάται. Αλλά προτού πέσεις σε απόγνωση, υπάρχει μία στάνταρ εύκολη μέθοδος ώστε να μην σου γίνουν βάρος. «Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται καθρέφτη και επιπλέον φως στον χώρο ώστε να μην έχεις ατυχήματα. Από εκεί και στο εξής, τα πράγματα είναι πιο απλά: τριμάρεις με ξυριστική (σ.σ.: οι καλές έχουν και δικές τους κεφαλές για τα σημεία) αν υπάρχουν πολλές και βγάζεις με το τσιμπιδάκι αν υπάρχουν μόνο δύο-τρεις που σου κάνουν την ζωή δύσκολη και σε ενοχλούν. Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι αν τριμάρεις, θα χρειάζεται να τις επιμελείσαι πιο σύχνα».