Τελικά είναι μύθος η χρήση της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας;

Μια έρευνα μας προτρέπει και είναι καλή ευκαιρία να εξηγήσουμε το γιατί.

Σε μία εποχή που έχουμε γεμίσει smart συσκευές, μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό να πρέπει να έχεις και ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Αφενός μεν δεν είναι κάτι καινούργιο, αφετέρου οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι κάνει δουλειά. Για την ακρίβεια, πολύ καλύτερη από εκείνη που νόμιζες.

Το βούρτσισμα των δοντιών σου είναι να απαλλαγείς από την πλάκα και τα υπολείμματα. Αλλά γιατί ακριβώς; Η πλάκα είναι ένα κολλώδες αποτέλεσμα που σχηματίζεται στα δόντια σου και παράγει οξύ. Το οξύ αυτό καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσει τερηδόνες, ουλίτιδες και λίγο πολύ σε στέλνει στον οδοντίατρο. Εάν δεν αφαιρεθεί, η πλάκα μπορεί να σκληρύνει σε πέτρα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από έναν οδοντίατρο στον καθαρισμό που προβλέπεται να κάνεις κάθε έξι μήνες.  Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, οι οποίες συνήθως τροφοδοτούνται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για να μετακινήσουν μια μικρή κεφαλή βούρτσας με υψηλή ταχύτητα.

 

 

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούν να παράγουν χιλιάδες δονήσεις ανά λεπτό για να αφαιρέσουν την πλάκα από τα δόντια σας. Σε σημείο που δεν μπορείς να αποκτήσεις την ίδια ταχύτητα με το χέρι. Πολλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως χρονόμετρα και αισθητήρες πίεσης, ώστε να βοηθήσουν να βουρτσίζεις σωστά και για το συνιστώμενο χρονικό διάστημα. Ορισμένες προσφέρουν πολλαπλούς τρόπους βουρτσίσματος, που μπορεί να είναι χρήσιμοι για άτομα με ευαίσθητα δόντια ή ούλα. Επειδή οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του βουρτσίσματος για εσένα, μερικές φορές είναι πιο εύχρηστες για άτομα που έχουν περιορισμένη επιδεξιότητα ή κινητικότητα χεριών.

Η έρευνα ωστόσο δείχνει πως πράγματι κάνουν καλύτερα δουλειά για τα δόντια σου. Αν είναι να κάνεις και λιγότερη δουλειά ο οδοντίατρος, τόσο το καλύτερο για σένα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved