Πώς θα φροντίσεις να έχεις πάντα λευκά δόντια

Και εννοούμε πριν φτάσεις στη λύση της λεύκανσης.

Παιδεύεσαι να κρατήσεις τα δόντια σου λευκά; Πριν κάτσεις στην καρέκλα για λεύκανση, βεβαιώσου ότι ακολουθείς τους τέσσερις παρακάτω κανόνες. Η ζωή σου θα γίνει λίγο πιο εύκολη.

 

 

Αρχικά το βούρτσισμα θέλει ρουτίνα

Το πρώτο βήμα για ένα υγιές χαμόγελο είναι να κάνεις σωστά τις βασικές αρχές της στοματικής υγιεινής. Εάν δεν βουρτσίζεις κάθε πρωί και κάθε βράδυ, η πλάκα θα αρχίσει να συσσωρεύεται στα δόντια σου, κάνοντάς τα να φαίνονται κίτρινα και αποχρωματισμένα. Δεν είναι λοιπόν μόνο ότι αφαιρεί τυχόν υπολείμματα τροφής, αλλά μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό πλάκας και επιφανειακών λεκέδων. Μετά το βούρτσισμα, συνέχισε με νήμα, στοματικό διάλυμα ή και τα δύο. Θα πρέπει επίσης να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και καθαρισμό να κάνεις κάθε 6 μήνες. Αξίζει για να μην μπλέξεις χειρότερα.

Επέλεξε λευκαντική οδοντόπαστα

Δεν είναι μόνο η οδοντόβουρτσα που θα κάνει τη διαφορά. Το να αποκτήσεις μια αξιοπρεπή οδοντόκρεμα, πιο συγκεκριμένα, μια λευκαντική είναι το επόμενο βήμα. Η οδοντόκρεμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην πλάκα, τα σωματίδια τροφής και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα «λερώσει». Παρότι κανένα σωληνάριο δεν θα λευκάνει μόνο του τα δόντια σας, μπορεί να βοηθήσει τις προσπάθειές σου. Αναζήτησε κάτι με απαλές λευκαντικές ιδιότητες, και λίγο φθόριο για να διατηρήσετε ανέπαφο το πολύτιμο σμάλτο των δοντιών.

Πρόσεχε τις τροφές

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μένουν λευκά τα δόντια σου, είναι να προσέχεις τι τρως. Αν πίνεις κόκκινο κρασί, πολύ καφέ και σου αρέσει το κάρυ, θα έχεις πρόβλημα.  Ό,τι λερώνει ένα λευκό t-shirt, λερώνει και τα δόντια σου. Ωστόσο η περίπτωση του καφέ ελαχιστοποιείται αν τον πίνεις κρύο -αφήνει λιγότερους λεκέδες- και με καλαμάκι. Για τα άλλα, δυστυχώς πρέπει να αλλάξεις συνήθειες. Ή να πλένεις τα δόντια πιο τακτικά.

Η αθάνατη μαγειρική σόδα

Ναι, ό,τι έχεις ακούσει για εκείνη ισχύει. Γνωστό και ως διττανθρακικό νάτριο, είναι ένα πολύ ήπιο λειαντικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών σου. Επιπλέον, είναι τόσο αλκαλικό όσο και αλμυρό, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λεκέδων τροφίμων με βάση το οξύ, όπως εκείνοι από τον καφέ, το τσάι και το κόκκινο κρασί.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved