Τελικά να ψεκάζουμε τα ρούχα μας με κολόνια;

Δέρμα ή ρούχα; Υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζεις.

Τελικά υπάρχει πράγματι πρόβλημα αν ψεκάσεις τα ρούχα σου με άρωμα; Παρότι κάποια υφάσματα κρατάνε τα αρώματα και τις μυρωδιές τους, είναι κάποια πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζεις.

Αρχικά, ορισμένες φόρμουλες αρωμάτων περιέχουν συστατικά που μπορούν να λεκιάσουν ή να καταστρέψουν ορισμένα υφάσματα. Το αλκοόλ, που είναι κοινή βάση στις κολόνιες, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό σε ευαίσθητα υλικά όπως το μετάξι ή το σατέν ύφασμα.

Επιπλέον, η εφαρμογή κολόνιας στα ρούχα σου μπορεί να κάνει πιο δύσκολο τον έλεγχο της έντασης της μυρωδιάς σου. Όταν ψεκάζετε το άρωμα απευθείας στο δέρμα σου, μπορείς πιο εύκολα να μετρήσεις την ποσότητα που έχεις εφαρμόσει και πόσο έντονη θα είναι η μυρωδιά αυτή. Με τα ρούχα, είναι πιο δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα αναπτυχθεί το άρωμα και θα αλληλεπιδράσει με το ύφασμα.

Τέλος, ο ψεκασμός της κολόνιας στα ρούχα σου μπορεί να περιορίσει την ευελιξία σου όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα άρωμα για την ημέρα. Εάν τα ρούχα σου μυρίζουν έντονα από ένα συγκεκριμένο άρωμα, μπορεί να είναι δύσκολο να μεταβείς σε ένα διαφορετικό άρωμα χωρίς να αλλάξετε εντελώς το ντύσιμό σας.

Όταν εφαρμόζετε κολόνια στα ρούχα σου, είναι επίσης σημαντικό να λάβεις υπόψιν σου τον τύπο του υφάσματος για να αποφύγετε ανεπιθύμητους λεκέδες.

Μετάξι: Αυτό το λεπτό ύφασμα μπορεί εύκολα να λερωθεί και μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Σατέν: Όπως και το μετάξι, το σατέν είναι ευαίσθητο στα υγρά και μπορεί να εμφανίσει ευδιάκριτα τους λεκέδες.

Ρεγιόν: Αυτό το ημι-συνθετικό ύφασμα μπορεί να αντιδράσει άσχημα στις κολώνιες με βάση το αλκοόλ, προκαλώντας αποχρωματισμό.

Μαλλί: Ενώ τα μάλλινα είναι πιο ανθεκτικά, μπορεί να απορροφήσουν λάδια και να αφήσουν σημάδια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved