Στο πρώτο lockdown είχε πλάκα, κάποιοι θυμήθηκαν τη θητεία τους και πειραματίστηκαν με την κουρευτική μηχανή για να δουν αν τους πάει ακόμα το buzz cut, δεν τους πήγαινε. Στο δεύτερο είπαν να μην κάνουν το ίδιο λάθος και τελικά βγήκαν με αφάνα. Μήπως όμως υπάρχει ενδιάμεση λύση;
Με τη μικρή πείρα που απέκτησε από τον χειρισμό της κουρευτικής ήρθε ή ώρα για την επόμενη πίστα. Στο youtube θα βρεις αρκετά βίντεο που μπορούν να καθοδηγήσουν κάποιον αρχάριο στο κόψιμο των μαλλιών. Εντάξει μην περιμένεις να μάθεις με δυο-τρία tutorial πως να κάνεις pompadour στον εαυτό σου. Στόχος είναι να μαζέψεις κάπως τα ατίθασα μαλλιά που πετάνε και μεγαλώνουν ανομοιόμορφα. Το κέρδος που θα αποκομίσεις, εκτός από την καλύτερη εμφάνιση εν μέσω lockdown, θα είναι ότι θα μπορέσεις να κάνεις πιο αραιές τις επισκέψεις σου στο κουρείο. Φρεσκάροντας ο ίδιος το κούρεμά σου θα κάνεις απόσβεση στο κόστος των ψαλιδιών πολύ γρήγορα, ίσως και σε 2 κουρέματα.
Το μέγα ερώτημα τώρα είναι τί ψαλίδι χρειάζεσαι και πόσα να ξοδέψεις. Στο κόστος, όπως και σε ό,τιδήποτε άλλο αφορά την ερασιτεχνική χρήση απέφυγε της υπερβολές. Όπως πρέπει να αποφύγεις ένα ψαλίδι των 3€, έτσι πρέπει να αποφύγεις κι ένα των 50€. Και στις δύο περιπτώσεις απλά θα πετάξεις τα λεφτά σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι στον μέσο όρο αυτών των δύο για αρχή. Το είδος με το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις είναι ένα μεσαίου μήκους των 5,5 ιντσών και με μυτερή άκρη. Μη σε φοβίζει η μυτερή άκρη και προτιμήσεις τη στρογγυλή για ασφάλεια, τα μυτερά κόβουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και αυτό κάτι που έχεις μεγαλύτερη ανάγκη στα πρώτα σου βήματα.
Τώρα που έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό πάμε στη μάχη και η μάχη για να κερδηθεί θέλει προετοιμασία. Ο κουρέας σου μπορεί να προτιμά τα μαλλιά σου φρεσκολουσμένα και υγρά, αλλά είναι κάτι που εσένα θα σε δυσκολέψει. Τα βρεγμένα μαλλιά έχουν την τάση να μακραίνουν από το βάρος του νερού. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου μήκους και τελικά να κόβεις περισσότερη τρίχα από όσο θα ήθελες. Ο κουρέας σου το γνωρίζει αυτό και επειδή για σένα θα είναι δύσκολο καλύτερα να το αποφύγεις. Κράτα το λούσιμο και στέγνωσέ τα. Η στεγνή τρίχα χωρίς λιπαρότητα θα σου δώσει καλύτερο έλεγχο.
Εκτός από το ψαλίδι και την κουρευτική μηχανή καλό θα ήταν να έχεις και μία καλή χτένα. Σταμάτα να χρησιμοποιείς της βούρτσες της κοπέλας σου και άρχισε να χρησιμοποιείς μια αντρική τσατσάρα σαν του παππού. Ναι, αυτές είναι οι καλύτερες με τα πυκνά δόντια. Στοιχίζουν όπως πρέπει τις τρίχες σου ώστε να τις κόψεις με μεγαλύτερη ακρίβεια και σταθερότητα.
Το χτίσιμο της εμπιστοσύνης στα χέρια σου είναι κάτι που έρχεται σταδιακά. Αρχικά μη φοβάσαι γιατί όσο μεγάλο λάθος και να κάνεις παραμένεις εσώκλειστος και στην τελική δεν υπάρχει λάθος που δεν θα μπορέσει να διορθώσει ο κουρέας σου. Ξεκίνα να κόβεις μικρά μήκη πρώτα. Ως γνωστόν μπορείς πάντα να διορθώσεις κόβοντας περισσότερο, αλλα δεν μπορείς να πάρεις πίσω τα μαλλιά που έκοψες. Η φράντζα και γενικά τα μπροστά μαλλιά είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμών. Έχεις την καλύτερη δυνατή ορατότητα και δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε λύσεις διπλού καθρέφτη κλπ. Κράτα το ψαλίδι σε γωνία 45 μοιρών σε σχέση με τα δάχτυλα που συγκρατούν την τούφα που πρόκειται να κόψεις. Αυτή η μορφοποίηση θα σου δώσει τη φυσική κλίση για να πετύχεις πιο εύκολα μετά το χτένισμα ή το styling. Καθάρισε προσεκτικά την περιοχή γύρω από τα αυτιά και το πρώτο σου κούρεμα είναι πλέον γεγονός.