ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στα 6
2 κ.σ. soy sauce
1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμό από ½ lime
4 - 6 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1 ½ κ.γ. πάστα ντομάτας
400 ml. νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Πουρέ πατάτας, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα το χυμό lime, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον κύβο ζωμού κοτόπουλου θρυμματισμένο.
2 Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, τα σκόρδα, τη soy sauce, τις ελιές και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι η μαρινάδα να πάει σε όλο το κοτόπουλο.
3 Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο περισσότερο αφήσουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί τόσο καλύτερη γεύση θα έχει.
Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Γιώργου Τσούλη.