Κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές

Συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στα 6

2 κ.σ. soy sauce

1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμό από ½ lime

4 - 6 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

1 ½ κ.γ. πάστα ντομάτας

400 ml. νερό

1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

Αλάτι

Πιπέρι

Πουρέ πατάτας, για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα το χυμό lime, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον κύβο ζωμού κοτόπουλου θρυμματισμένο.
 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, τα σκόρδα, τη soy sauce, τις ελιές και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι η μαρινάδα να πάει σε όλο το κοτόπουλο.
 
Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο περισσότερο αφήσουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί τόσο καλύτερη γεύση θα έχει.
 
Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Γιώργου Τσούλη.
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved