Την παρουσία ακρυλαμιδίου (ΑΑ) ανακάλυψαν το 2002, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης σε επεξεργασμένα τρόφιμα.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το sciencedirect το ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ουσία που σχηματίζεται φυσικά, σε αμυλούχα προϊόντα διατροφής κατά την έκθεσή τους σε υψηλή θερμοκρασία, όπως συμβαίνει κατά το τηγάνισμα, το ψήσιμο, το καβούρδισμα καθώς και τη βιομηχανική επεξεργασία τροφίμων (στα στάδια που περιλαμβάνει θέρμανση σε υψηλή θερμοκρασία).
Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr