Συνηθίζουμε να αφήνουμε το κρέας έξω από το ψυγείο αποβραδίς ή να το βάζουμε για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να ξεπαγώσει.
Όμως οι τακτικές αυτές είναι λάθος. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας μέσα σε μερικά λεπτά χωρίς μάλιστα να ανησυχείς για την εξάπλωση μικροοργανισμών στην κουζίνα.
Το παρακάτω άλμπουμ σου έχει τη λύση:
PHOTO GALLERY

Photo 1/5
Πρώτα ζεσταίνεις το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου

Photo 2/5
Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνεις το μάτι και τοποθετείς τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Photo 3/5
Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί.

Photo 4/5
Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά.

Photo 5/5
Μην αφήσεις το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.
Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μπερδεύτηκες για αυτό σε σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να σου κάνουμε επίδειξη με βίντεο.
Δες πιο καθαρά λοιπόν στο παρακάτω βίντεο πώς να ξεπαγώσεις το κρέας: