Τα κουνούπια σε τσιμπούν γιατί πίνεις μπίρα

Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε επιλέγουν.

 

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και τα παρελκόμενα, όπως είναι κατσαρίδες και κουνούπια. Είναι εκείνη η εποχή που φέρνει ένα σκασμό έντομα. Θα μου πεις ζέστη έχει, λογικό είναι, έντομα θα έχει. Όμως έχεις σκεφτεί μήπως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, που γίνεται αυτό; Για να σε βοηθήσουμε σε αυτό βρήκαμε μερικές εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, το διοξείδιο του άνθρακα που αποβάλλουμε κατά την εκπνοή ή η ομάδα αίματος μπορεί να επηρεάσει το πόσα κουνούπια θα μας περιτριγυρίσουν. Και μπορεί να είναι άπειρα τα κουνούπια, καθώς υπάρχουν πάνω από 3.500 είδη κουνουπιών, αλλά μόνο τα 200 τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Ωστόσο, σύμφωνα με ευρήματα υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορούν να προσελκύουν παραπάνω τα κουνούπια, όπως είναι το διοξείδιο του άνθρακα και το γαλακτικό οξύ.

Μπορούν λοιπόν, να έχουν μία τάση περισσότερο στους ενήλικες, καθώς εκπέμπουν παραπάνω διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τα παιδιά. Έτσι ενδέχεται να δαγκώνουν περισσότερο τους ενήλικες, καθώς και τις έγκυες γυναίκες, αλλά και τα ψηλότερα άτομα. Επίσης, η μυρωδιά του σώματος μπορεί επίσης να είναι σημαντική.
Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία από μελέτες, μόρια που συμβάλλουν στην οσμή του σώματός μας έχουν επίσης αντίκτυπο στο εάν τα κουνούπια μας τσιμπούν περισσότερο ή λιγότερο, ως ένα είδος «φυσικού απωθητικού» που τα κρατά μακριά.

Το βίγκαν αντικουνουπικό δέρματος μας έκανε να λυπηθούμε τα κουνούπια

Άλλοι λόγοι που σε επιλέγουν τα κουνούπια

Προτιμούν, επίσης, τους ανθρώπους που είναι πιο θερμοί.

Είναι «οπτικά» έντομα και στοχεύουν πιο εύκολα όσους φορούν σκούρα (μπλε, μαύρο) και κόκκινα ρούχα.

Έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στη μπίρα. Φαίνεται πως τα κουνούπια πηγαίνουν κοντά σε όσους καταναλώσει μπίρα.

Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος κάποιου, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα παράγει.

10 πραγματάκια που σου ψιθυρίζουν τα Κουνούπια όταν περνούν δίπλα από το αυτάκι σου

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved