#ProjectUnlonely: Το κίνημα που σε καλεί να αντιμετωπίσεις την κρυμμένη μοναξιά

1 SHARES

Αλήθεια, μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν η ζωή σου, εάν ένα πρωί ξυπνούσες και δεν είχες πρόσβαση στους λογαριασμούς σου στα social media; Υποθέτω πως και μόνο στη σκέψη, θα πρέπει να σε «λούζει» κρύος ιδρώτας όμως, εάν αναλογιστείς πόσο έχουν επηρεάσει τα κοινωνικά δίκτυα την ποιότητα της μεταξύ μας επικοινωνίας, ίσως να μην σου κακοφαινόταν η ιδέα. Άλλωστε, εάν όντως τα κοινωνικά δίκτυα μας παρείχαν πάντα ένα πρόσφορο «έδαφος» για ουσιαστικές συζητήσεις, μάλλον δεν θα αισθανόμασταν συχνά μόνοι, ανάμεσα σε τόσα εκατοντάδες προφίλ και συνδεδεμένους χρήστες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «κρυμμένη μοναξιά» και εκδηλώνεται με ένα αίσθημα μοναχικότητας, το οποίο κανονικά δεν θα έπρεπε να προκύπτει, εφόσον είμαστε connected 24 ώρες την ημέρα και μπορούμε να επικοινωνούμε με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Πάνω σε αυτό το γεγονός, βασίζεται και το κίνημα #ProjectUnlonely που ξεκίνησε το Lipton και το οποίο σκοπό έχει να μας παρακινήσει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της επικοινωνίας στη σύγχρονη εποχή και κυρίως, να αποκτήσουμε ποιοτικές διασυνδέσεις με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν κάθε μέρα.

Εάν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να λάβεις μέρος στο κίνημα που θέλει να βελτιώσει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, συνέχισε να διαβάζεις και να είσαι σίγουρος πως σύντομα, η επαφή σου με τους ανθρώπους αλλά και η ζωή σου εν γένει, θα αλλάξουν προς το καλύτερο!

Η συναισθηματική νοημοσύνη μας βγάζει από το «καβούκι»

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας, είναι να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους γύρω μας. Εάν έχουμε «πιάσει» τον εαυτό μας να μην «ανοίγεται» όσο θα ήθελε στην απέναντι πλευρά, να μην παρακολουθεί με προσοχή τη συζήτηση ή να… χάνεται κάπου στη μετάφραση, τότε η έννοια «συναισθηματική νοημοσύνη» είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας. Όπως αναφέρει και ο Παναγιώτης Φάσσας, ο γνωστός life coach που συμμετέχει στο κίνημα #ProjectUnlonely, «η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε τα συναισθήματα μας και των άλλων, να τα διαχειριζόμαστε, να διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους και να μπορούμε να παρακινούμε τον εαυτό μας να αναλάβει δράση». Επενδύοντας, λοιπόν, σε αυτό το κομμάτι και καλλιεργώντας αυτή την ικανότητα μέσα από την επαφή μας με τους άλλους, θα νιώσουμε καλύτερα και την ίδια ώρα, θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο έδαφος, για να εκφραστεί πιο άνετα και ανοιχτά και ο συνομιλητής μας.

Αναλαμβάνοντας δράση με το «YOU.ME.TEA.NOW»

Μερικές φορές, αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε μία ουσιαστική συζήτηση με κάποιον, είναι μία μικρή αφορμή, ένα κίνητρο για να έρθουμε κοντά. Και ειλικρινά, δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο από μία απολαυστική «YOU.ME.TEA.NOW» ιεροτελεστία, στην οποία θα χαρούμε την παρέα του κολλητού, της συντρόφου, του συναδέλφου μας, ενώ συγχρόνως θα απολαμβάνουμε και οι δύο γευστικές γουλιές από το αγαπημένο μας τσάι Lipton. 

Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες, 15 λεπτά -όσο περίπου χρειαζόμαστε για να αδειάσουμε την κούπα μας- ουσιαστικής επικοινωνίας κάθε μέρα, είναι αυτό που έχουμε ανάγκη για να παραμείνουμε connected με τους γύρω μας και κατά συνέπεια, να νιώσουμε λιγότερο μόνοι και περισσότερο αισιόδοξοι στη νέα μας καθημερινότητα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να συνδυάσουμε την παρέα ενός αγαπημένου προσώπου -ακόμη και αν η επαφή γίνεται μέσω διαδικτύου- με τη γεύση από το αγαπημένο μας τσάι και συγχρόνως, να χαθούμε στα ανεξερεύνητα «μονοπάτια» που ανοίγονται μπροστά μας, μέσα από μία συζήτηση με πραγματικό ενδιαφέρον και νόημα;

Ειδικότερα την παρούσα περίοδο, λοιπόν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη ζωή μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ουσιαστική επαφή με τους γύρω μας, μπορεί να αποτελέσει ένα «καταφύγιο». Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να γίνουμε και εμείς μέρος του κινήματος #ProjectUnlonely, ενθαρρύνοντας κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να απελευθερωθούν από την «κρυμμένη μοναξιά». 

1 SHARES
©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved