associated press Ο Charlie Hunnam θα ενσαρκώσει τον κατά συρροή δολοφόνο Ed Gein

Ο «Χασάπης του Πλέινφιλντ» που ενέπνευσε τον Norman Bates του Psycho θα βρίσκεται στο επίκεντρο της 3ης σεζόν του Monster.

Θα σου πω τρεις κλασσικές ταινίες τρόμου: «Ψυχώ» (1960), «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» (1974) και «Η σιωπή των αμνών» (1991). Ξέρεις τι κοινό έχουν όλες αυτές; Έχουν πάρει έμπνευση από τον Ed Gein, την πραγματική ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος έδρασε στο Ουισκόνσιν τη δεκαετία του 1950. Η ιστορία του τύπου που είχε τεράστια εμμονή με την αυταρχική μητέρα του, μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον όπου πίστευε ότι ο κόσμος ήταν γεμάτος κακό. 

Αν με ρωτάς, δεν έχω κάποια αμφιβολία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στον τρόπο που γαλουχήθηκε. Norman Bates, Leatherface, Buffalo Bill, όλα σ’ ένα. Καθόλου άσχημα για τον κινηματόγραφο, πάρα πολύ άσχημα για τα θύματά του ή αν βρισκόσουν στον δρόμο του. Τα φρικιαστικά εγκλήματα αυτού του τύπου, λοιπόν, έρχονται στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στην 3η σεζόν του Monster.  Ο Charlie Hunnam θα πρωταγωνιστήσει ως Ed Gein στη σειρά, η οποία αναμένεται να εξερευνήσει το υπόβαθρο πίσω από τα διαβόητα εγκλήματα του δολοφόνου, όπως έγινε και στις προηγούμενες σεζόν. 

 

 

Η πρώτη σεζόν επικεντρώθηκε στον Τζέφρι Ντάμερ (με τον Evan Peters), ενώ η δεύτερη στους Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ (με τους Cooper Koch και Nicholas Alexander Chavez αντίστοιχα). Σύμφωνα με ένα άρθρο του Biography, ο Ed Gein λήστευε τάφους από τοπικά νεκροταφεία και είχε φτιάξει τρόπαια και αναμνηστικά από τα οστά και το δέρμα τους. Όταν η αστυνομία έψαξε το σπίτι του μετά τη σύλληψη, ανακάλυψε μπολ φτιαγμένα από κρανία, αμπαζούρ από ανθρώπινο δέρμα και καρέκλες με επένδυση από δέρμα. Ναι, ανθρώπινο. Επίσης ήταν καταδικασμένος δολοφόνος δύο γυναικών, ενώ του είχαν κολλήσει το παρατσούκλι ο «Χασάπης του Πλέινφιλντ». Εκτός από τις δύο δολοφονίες, ο Ed Gein παραμένει ύποπτος για πολλές εξαφανίσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες μέχρι και σήμερα. 

Μια millennial ματιά στην εμμονή της Gen Z με το American Psycho

Μετά τις δύο μεγάλες επιτυχίες του Monster, το κοινό είναι ανυπόμονο για την 3η σεζόν. Εξάλλου στο κινηματογραφικό - τηλεοπτικό κοινό αρέσουν τέτοιες ιστορίες. Ωστόσο, τι σχέση έχει ο Ed Gein με τον Psycho; Αν ψάξεις για πληροφορίες, θα ανακαλύψεις γρήγορα ιστορίες για την ανατριχιαστική του παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας μ’ έναν αλκοολικό πατέρα και μια καταπιεστική μητέρα. Παρά τις δυσκολίες, φαίνεται ότι ήταν κοντά στη μητέρα του, και πολλές αναφορές στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι η κατηφόρα του ξεκίνησε μετά τον θάνατό της το 1945. Το Biography αναφέρει την «αφοσίωση του Gein στη νεκρή μητέρα» ως έναν ιδιαίτερα ισχυρό παράγοντα που επηρέασε τη συγγραφή του μυθιστορήματος Psycho από τον Ρόμπερτ Μπλοχ, το οποίο προσαρμόστηκε διάσημα τον επόμενο χρόνο από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ.

 

 

Πότε θα είναι διαθέσιμη η 3η σεζόν του Monster στο Netflix; Ακόμη δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας και το Tudum αναφέρει ότι η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Ας ηρεμήσουμε λίγο από την υπόθεση Μενέντεζ, να πάρουμε μία ανάσα και βουτάμε ξανά στο αίμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved