Μήπως η Sofia Falcone είναι η πραγματική πρωταγωνίστρια του «The Penguin»;

Τελικά δεν ήταν Δήμιος. Την έκαναν όμως.

Ένα επεισόδιο με ελάχιστο Πιγκουίνο και πολύ, μα πάρα πολύ Sofia Falcone της εξαιρετικής Cristin Milioti, ήταν το 4ο της σειράς The Penguin του HBO που προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του Vodafone TV. Ένα ολόκληρο επεισόδιο που πολλοί μπορεί να χαρακτηρίσουν «βαρετό» ή «πισωγύρισμα», στην ουσία όμως ήταν απαραίτητο για να καταλάβουμε με τι τύπισσα έχει να κάνει ο αγαπημένος μας «σιχαμένος» Oswalt Cobblepot, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι μιλούσε πίσω από την πλάτη των Falcone με τους Maroni, κυρίως όμως ότι ήταν αυτός ο οποίος δολοφόνησε τον Alberto Falcone.

 

 

Για να τα πάρουμε με τη σειρά

Όλα ξεκινάνε από το σημείο που ο Victor κάνει την τρέλα και σώζει τον Oswalt και τη Sofia από τα δόντια των Maroni, αλλά από τη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί το σχέδιο του Oz πίσω από την πλάτη των Falcone -να τους ρίξει για να πάρει αυτός τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών- ο Penguin παρατάει τη Sofia έξω από το Iceberg Lounge σε κατάσταση αμόκ.

O Penguin ανακαλύπτει από το 1ο επεισόδιο το πεπρωμένο του

Εκείνη σηκώνει το τηλέφωνο, και συνομιλεί με τον Dr. Julian Rush (Theo Rossi) για τον οποίο έχουμε βάσιμες υποψίες ότι θα γίνει σύντομα ο διάσημος Doctor Hugo Strange, λέγοντάς του ότι χρειάζεται βοήθεια. Ύστερα τα πάντα θολώνουν και το επεισόδιο εξελίσσεται σε flashback, ταξιδεύοντάς μας στα χρόνια που ζούσε ο Carmine Falcone -με τη μορφή του επιβλητικού Mark Strong- προκειμένου να μας εξηγήσει τι πήγε τόσο στραβά στην Sofia και κατέληξε στο Arkham Asylum ως serial killer.

 

 

Μέσα από το ταξίδι στα origins της Sofia Falcone ανακαλύπτουμε την άλλοτε σχέση που είχε με τον μετέπειτα ανταγωνιστή της, Penguin, από τα χρόνια ακόμα που ήταν οδηγός της αλλά που πάντα ζαχάρωνε το επόμενο σκαλί στην ιεραρχία. Μέσα σε ένα επεισόδιο καταλαβαίνουμε πόσο ρευστά ήταν -και είναι- τα πράγματα μέσα στην οικογένεια Falcone, αλλά η μεγαλύτερη αποκάλυψη είναι ότι η εκλεκτή για διάδοχος του «θρόνου», Sofia, δεν ήταν ποτέ το διαταραγμένο «τέρας» το οποίο μας παρουσιαζόταν. Ουσιαστικά η τρέλα που βλέπουμε στο μάτι της είναι η εξέλιξη μιας περσόνας που προδόθηκε από τους δικούς της ανθρώπους, και προκειμένου να επιζήσει μέσα στο τρελοκομείο της Gotham City έγινε πιο επικίνδυνη από ποτέ.

Με την επιστροφή στο σήμερα, η τρέλα που επικρατεί μέσα της και το χάος της ψυχής της την κάνουν έναν πραγματικά πανούργο αντίπαλο για τον Oswalt Cobblepot, ειδικά μετά την τελευταία «ματωμένη» πράξη της.

The Penguin: Το «Game of Thrones» στην Falcone Family έχει ξεκινήσει

Dr. Julian περιμένουμε να αποκαλυφθείς

Όπως γράψαμε παραπάνω, ο Dr. Julian Rush μπορεί να είναι ο Dr. Hugo Strange των Dc Comics, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα. Βέβαια, τελευταία υπάρχει και μια άλλη θεωρία, ότι μπορεί να κοιτάζουμε προς λάθος γιατρό του Batman Franchise, καθώς ενδέχεται ο Rush να είναι ο Dr. Crane, δηλαδή ο Scarecrow.

Ό,τι και να ισχύει, το βέβαιο είναι ότι έχουμε ακόμα αρκετά να δούμε από τον τρελο-γιατρό του Arkham Asylum, ο οποίος νιώθει μια έλξη για την Sofia Falcone αλλά ταυτόχρονα πρέπει να τιθασεύσει και την άλλη του λατρεία: Αυτή του να δημιουργεί «τέρατα» μέσα στο Asylum.

 

rush falcone

 

Μπορεί να είδαμε λίγο, έως και καθόλου Πιγκουίνο σε αυτό το επεισόδιο, ωστόσο, αυτή η μίνι παύση μας προετοιμάζει για μια άνευ προηγουμένου βεντέτα. Η πραγματική σειρά, τώρα ξεκινάει στο The Penguin. Και το πέμπτο επεισόδιο της επόμενης Δευτέρας (21/10), το περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved