Μπορεί η επιστροφή του Daniel Day-Lewis να του φέρει και τέταρτο Όσκαρ;

Γυρνάει από τη «σύνταξή του» με την ταινία «Anemone».

 

Ο Daniel Day-Lewis ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επιστρέφει στην ενεργό δράση για να πρωταγωνιστήσει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του, «Anemone». Ο Daniel Day-Lewis δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία μεγάλου μήκους από το Phantom Thread (2017) του Paul Thomas Anderson, όπου επισήμως ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την υποκριτική μετά την κυκλοφορία της ταινίας. Αν και ο Daniel Day-Lewis προτάθηκε για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Reynolds Woodcock, σηματοδοτώντας την έκτη υποψηφιότητά του Καλύτερου Ηθοποιού, έχασε το συγκεκριμένο Όσκαρ από τον Gary Oldman, ο οποίος το κέρδισε για την ερμηνεία του Winston Churchill στην ταινία «The Darkest Hour». Ο Day-Lewis παραμένει ο μοναδικός που κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου τρεις φορές, ενώ άλλοι εννέα ηθοποιοί έχουν κερδίσει δύο Όσκαρ.

Όταν ο αδίστακτος Daniel Day Lewis μας εξήγησε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία

Η επιστροφή και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του

Η Focus Features επιβεβαίωσε ότι ο Day-Lewis θα πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία «Anemone», την οποία θα σκηνοθετήσει ο γιος του, Ronan Day-Lewis. Σύμφωνα με το Focus Features, η ταινία «διερευνά τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ πατέρων, γιων και αδελφών και τη δυναμική των οικογενειακών δεσμών». Στην «Ανεμώνα», η οποία είναι ένα κοινό φυτό, θα πρωταγωνιστήσουν επίσης στους Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley και Safia Oakley-Green. Αυτή η ταινία σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ronan Day-Lewis, το οποίο είναι ξεκάθαρα το κύριο κίνητρο την επιστροφή του ηθοποιού, μετά από την επταετή παύση του. Η επιστροφή του Day-Lewis στην υποκριτική έχει ήδη δημιουργήσει πολύ νωρίς θόρυβο για τα Όσκαρ. Θα δείξει η ιστορία, αλλά ήδη υπάρχουν πρώτες σκέψεις.

 

 

Ο Daniel Day-Lewis μπορεί να γίνει ο πρώτος ηθοποιός που έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού;

Τώρα που ο Daniel Day-Lewis ανακοίνωσε την επιστροφή του στην υποκριτική, αυτή τη στιγμή έχει τις καλύτερες πιθανότητες από οποιονδήποτε εργαζόμενο ηθοποιό να κερδίσει ένα ιστορικό τέταρτο βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού. Ως ο μόνος άνθρωπος που κέρδισε ποτέ 3 Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου,η έβδομη υποψηφιότητά του μπορεί να έρθειγια την ταινία «Anemone».

Δεδομένου όμως ότι ο Ronan Day-Lewis θα κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, οι προσδοκίες δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλές συνολικά για την ταινία.
Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξει ο Daniel Day-Lewis στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του. Επίσης, ο Daniel Day-Lewis πιστώνεται ακόμη ως συν-σεναριογράφος στην ταινία δίπλα στον Ronan, κάτι που είναι ένας άλλος βασικός δείκτης ότι σχεδόν σίγουρα θα έχει κεντρικό ρόλο στην ταινία. Είναι ακόμη ενδιαφέρον ότι η ταινία δεν θα σηματοδοτήσει μόνο το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ronan Day-Lewis αλλά και το σεναριογραφικό ντεμπούτο του Daniel Day-Lewis.

 

 

Τα 3 Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου του Daniel Day-Lewis τον έχουν δώσει μία θέση μπροστά από τους εννέα διάσημους ηθοποιούς που έχουν κερδίσει συνολικά δύο στην καριέρα τους και μιλάμε για τα πιο ηχηρά ονόματα της Έβδομης Τέχνης. Περιλαμβάνουν τον Spencer Tracy, ο οποίος ισοβαθμεί με τον Laurence Olivier για τις περισσότερες υποψηφιότητες Καλύτερου Ηθοποιού (9), Marlon Brando, Dustin Hoffman, Jack Nicholson, Gary Cooper, Tom Hanks, Sean Penn, Anthony Hopkins και Fredric March. Από αυτούς, μόνο οι Hoffman, Hanks, Penn, και Hopkins θα μπορούσαν να συναγωνιστούν το ρεκόρ του Day-Lewis. Στην κατηγορία Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, η Katharine Hepburn εξακολουθεί να προηγείται με 4 νίκες, ακολουθούμενη από την Frances McDormand με 3 και πάνω από δώδεκα νικήτριες με 2 συνολικά.

Οι συνθήκες έχουν σίγουρα αλλάξει για τη συναρπαστική, αν και ενδιαφέρουσα επιστροφή του Daniel Day-Lewis στην υποκριτική το 2024. Η λίστα των καταξιωμένων σκηνοθετών με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο διάσημος ηθοποιός έχει ως εξής: 11 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Paul Thomas Anderson (Phantom Thread, 2017 και There Will Be Blood, 2007), 2 φορές βραβευμένος με Όσκαρ Steven Spielberg (Lincoln, 2012), υποψήφιος για Rob Marshall (Nine, 2009), βραβευμένος με Όσκαρ Martin Scorsese (Gangs of New York, 2002 και Η The Age of Innocence, 1993) 6 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Jim Sheridan (The Boxer, 1997, In the Name of the Father, 1993 και My Left Foot, 1989) και 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Michael Mann (The Last of the Mohicans).

«Θα χυθεί αίμα αν σταματήσεις, Ντάνιελ Ντέι Λιούις»

Στα 26 του χρόνια, ο Ronan Day-Lewis δεν έχει μπορέσει ακόμη να δείξει δείγματα γραφής.

Δεδομένου ότι ο Daniel Day-Lewis φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής στο «Anemone», είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκριθεί για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, αν και δεν υπάρχει προς το παρόν τρόπος να εκτιμηθεί αν η ταινία θα είναι αξιόλογη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ηθοποιός είναι μάστορας της τέχνης του, αλλά τις περισσότερες φορές, μια ταινία πρέπει να πετύχει στο σύνολό της να δημιουργήσει μεμονωμένα Oscar, κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σκηνοθέτη καθώς και την ποιότητα του σεναρίου.

Είναι σίγουρα σπάνιο και ουσιαστικό κατόρθωμα να μπορείς να μεταβιβάσεις τις δεξιότητες και τους πόρους της επαγγελματικής δημιουργίας ταινιών σαν να ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Anemore σηματοδοτεί το πρώτο σενάριο του Daniel Day-Lewis και την πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του γιου του, οι προσδοκίες θα πρέπει να μετριαστούν, τουλάχιστον μέχρι να βγει ένα trailer.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved