HBO The Penguin: O Oz μας θυμίζει γιατί δεν είναι ήρωας

Στο τρίτο επεισόδιο η «σιχαμένη» πλευρά του Πιγκουίνου βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μπερδευτεί λίγο με την ευαίσθητη πλευρά του Oswald Cobblepot στα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς The Penguin, στο τρίτο επεισόδιο όμως άρχισε επιτέλους να φανερώνει το αληθινό του πρόσωπο.

The Penguin: Το «Game of Thrones» στην Falcone Family έχει ξεκινήσει

Αυτό που ξέραμε όλοι μέχρι σήμερα, βάσει των ιστοριών της Dc Comics και πιο πιστό στο προφίλ που μας έδειξε στο The Batman, εκείνο του γκάνγκστερ που δεν έχει ευαίσθητη πλευρά. Που όλα είναι άσπρο ή μαύρο (κυρίως) και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το κέρδος με στόχο την επιβίωση, και στη συνέχεια την απόκτησης της εξουσίας.  

 

 

Το τρίτο επεισόδιο ήταν κυρίως για τον Victor, αλλά…

Βάσει των όσων είχαμε δει στο δεύτερο επεισόδιο, η Sofia Falcone τα βρίσκει σκούρα με τους Luca Falcone και Johnny Viti οι οποίοι θέλουν να τη στείλουν στην Ιταλία προκειμένου να μην τους χαλάσει τα σχέδια και βρίσκει σωσίβιο στην αγκαλιά του Penguin, με τον οποίο σαφώς και υπάρχει ένα σκοτεινό μυστικό που την εμποδίζει να τον εμπιστευτεί. Ο Oswald από την άλλη το παίζει καλούλης, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το πρώτο κομμάτι του σατανικού σχεδίου του, που δεν είναι άλλο από τη διάλυση της Οικογένειας Falcone και την κατάληψη της Εγκληματικής Πυραμίδας στην Gotham City.

H Sofia έχει ξεκινήσει να λανσάρει στην αγορά ένα νέο ναρκωτικό με όνομα «Bliss» και ζητάει τα κονέ του Oz για να το βγάλει στην αγορά κάτω από την μύτη των κεφαλιών της Οικογένειάς της.

O Penguin ανακαλύπτει από το 1ο επεισόδιο το πεπρωμένο του

victor penguin

 

Την ίδια ώρα, ο φοβισμένος οδηγός και παιδί για τα θελήματα του Penguin, Victor Aguilar προσπαθεί να καταλάβει αν η ζωή στη σκοτεινή πλευρά της Gotham είναι κάτι που θα του βγει σε καλό και είναι πολύ κοντά στο να εγκαταλείψει την πόλη μια και καλή. 

 

Ο Oz στο μεγαλείο του

Το συναισθηματικό προσωπείο των πρωταγωνιστών εμφανίζεται ξανά και σε αυτό το επεισόδιο, μόνο που από την πλευρά του Πιγκουίνου είναι σαφές ότι δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Ο Oz δεν είναι ένας κλασικός πρωταγωνιστής, ούτε ένας antihero που να μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε sympathize με τα μοτίβα και τα origins του, όπως ο Joker.

Μια και μιλήσαμε για Joker, διαβάστε την κριτική μας για το Joker: Folie A' Deux.

Στο τρίτο επεισόδιο βγαίνει προς τα έξω το αληθινό του πρόσωπο, αυτό που τον έχει διδάξει η σκληρή κοινωνία που τον ώθησε στο να μην πιστεύει στο «καλό ή κακό, σωστό ή λάθος. Δεν υπάρχουν αυτά. Μόνο η επιβίωση» όπως λέει στον Vic την ώρα που τον σημαδεύει με ένα όπλο στο κεφάλι, καθώς έχει καταλάβει τα σχέδιά του να αποδράσει.

 

 

Η ερώτηση όμως που ξεμπροστιάζει τον αληθινό Πιγκουίνο είναι αυτή από την Sofia προς το φινάλε του επεισοδίου, όταν και μας αποκαλύπτει τον λόγο που δεν τον εμπιστεύεται.

Ο Oswald ήταν από εκείνους που μίλησαν για να κατηγορηθεί άδικα ως η serial killer με όνομα Δήμιος και να την κλειδώσουν στο Arkham Asylum. Μια κομπίνα που είχε στήσει ο πατέρας της, Carmine, προσφέροντας στον Oswald μια νέα προοπτική στην Οικογένεια Falcone, να διευθύνει το δικό του δίκτυο ναρκωτικών αλλά και το κλαμπ Iceberg Lounge.

Ο Oz χωρίς δισταγμό θα ομολογήσει μπροστά στη Sofia ότι «λυπήθηκα για όσα πέρασες τόσα χρόνια στο Arkham, όμως για μένα άξιζε. Έχω το κλαμπ, μια επιχείρηση να τρέξω. Ένας τύπος σαν εμένα; Το να τα καταφέρω όλα αυτά; Ίσως για σένα να μην σημαίνει τίποτα, αλλά για μένα σημαίνει…Μια καλύτερη ζωή...».

 

 

Δεν είναι απογοήτευση η απόδειξη του ότι ο Πιγκουίνος είναι αδίστακτος, αλλά η φυσική ροή των πραγμάτων. Ένας Tony Soprano, λιγότερο συμπαθής και με μεγαλύτερη εμπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι δευτερεύοντας χαρακτήρας, αλλά από τα βασικά κεφάλια σε κάθε crime ring.

Είναι ο Penguin που μας είχε υποσχεθεί ο Collin Farell και σιγά-σιγά ξεδιπλώνει αυτό που είναι πραγματικά. Ένας άξιος villain και αντίπαλος του Batman. Και το 4ο επεισόδιο της σειράς του HBO που προβάλλεται κάθε Δευτέρα στην Ελλάδα από τη Vodafone TV, δείχνει πραγματικά πολλά υποσχόμενο. Την ίδια ώρα έχει αρχίσει να κυριαρχεί και μια άλλη θεωρία, όπως αυτή ότι ο Dr. Julian Rush του Theo Rossi είναι ο Doctor Hugo Strange. 

Περιμένουμε ακόμα τον Mark Strong να σκάσει μύτη ως Carmine Falcone.

victor penguin2

 

Ότι ο δυσλεκτικός και φοβισμένος Victor Aguilar δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στo Batman Mythos. Γιατί στο φινάλε του τρίτου επεισοδίου τον βλέπουμε να κάνει μια μεγάλη τρέλα, εντελώς κόντρα στα πιστεύω του. Μήπως ο μικρός Victor είναι η πρώιμη μορφή του Victor Zsasz; Έχουμε ακόμα πέντε επεισόδια για να το μάθουμε... 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved