Αν ποτέ νιώσεις άχρηστος βάλε να δεις το Rings of Power

Η δεύτερη σεζόν επιβεβαιώνει την αρχική μας θέση. Κάποια πράγματα καλό είναι να μην γίνονται.

Την μεγαλύτερη ατάκα για το Rings of Power την είπε πριν από λίγες ημέρες ένας γνωστός, μεγάλος φαν του Tolkien και της δουλειάς του πάνω στα μυθιστορήματα που έπλασαν το medieval fantasy. «Αν ήταν μια σειρά φαντασίας, ίσως και να το έλεγα συμπαθητικό. Το συγκεκριμένο είναι προσβολή προς τον ίδιο τον Tolkien». Και είναι αλήθεια. Για κάποιο απίστευτο λόγο, το Rings of Power κατάφερε να γίνει ακόμα χειρότερο από την πρώτη σεζόν.

Αυτό που δεν θέλαμε να δούμε στο Rings of Power από το Game of Thrones;

Αυτό το show προσπάθησε να γίνει σπουδαίο, αλλά πραγματικά έχει παγιδευτεί μέσα στο ίδιο του το κακό σεναριακό γράψιμο. Συνεχίζει να μην υπάρχει αρκετό βάθος, κίνητρο ή σύνδεση με τους χαρακτήρες, πόσο μάλιστα όταν κάποια πράγματα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της δεύτερης σεζόν, δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να συμβούν(!). Είναι αδέξιο και ο Tolkien -γλωσσολόγος εκτός από συγγραφέας- αξίζει πολύ καλύτερα, ειδικά όταν πρόκειται για διαλόγους. Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος, θυμίζει κάποιο teen drama ανάμεσα σε χαρακτήρες και αυτό είναι το λιγότερο εξοργιστικό. Θα πει κανείς «μα είναι υποχρεωμένος ο καθένας να έχει διαβάσει για το Second Age του Tolkien ή και το Silmarillion; Όχι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει επίσης πως πρέπει να απογοητεύσεις και αυτούς που έχουν διαβάσει και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά προσπαθώντας να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

 

 

Η 2η σεζόν του "The Rings of Power" ξεκινά από εκεί που σταμάτησε η πρώτη. Μια θυμωμένη Galadriel αισθάνεται προδομένη και ανόητη, αφού εμπιστεύτηκε τον μυστηριώδη άγνωστο Halbrand που αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Sauron. Τώρα, αυτή και οι σύμμαχοί της πρέπει να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την άνοδό του, καθώς αναλαμβάνει μια νέα μεταμφίεση και συνεχίζει να δολοπλοκεί. Ήδη ακούγεται περισσότερο σαν σειρά τύπου Riverdale.  Tην ίδια στιγμή τα Orcs ψάχνουν νέο μπαμπά με όσα γίνονται με τον Ardar και η Nori ταξιδεύει με έναν ακόμα άγνωστο που περιφέρεται σαν τον Wolverine προσπαθώντας να μάθει την ταυτότητά του. Αλλά δεν είναι αυτό το χειρότερο.

 

ringsaarda

 

Το σόου ξεσκίζει τις ταινίες του Peter Jackson όλη την ώρα. Αντέγραψε γραμμές σε λάθος σημεία ακόμα και σχέδια και πλάνα. Αυτό συμβαίνει μετά από ορισμένα νομικά ζητήματα που δυσκόλεψαν την παραγωγή και στην πρώτη σεζόν.  Ο Elendil αποκτά τελικά το Narsil και είναι σχεδόν γυρισμένο ακριβώς όπως η σκηνή στο Return of the King, όταν ο Aragorn παίρνει το σπαθί Anduril. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Miriel το δίνει στον Elendil και το αποκαλεί White Flame.

Μια όχι και τόσο γνωστή ιστορία του «γίγαντα» Τόλκιν

Το Narsil ακόμα και σε αυτό το σημείο είναι ένα θρυλικό σπαθί. Σφυρηλατήθηκε πολύ πίσω στo First Age από τον Telchar και το μαχαίρι του ήταν η λεπίδα που χρησιμοποίησε o Beren για να κόψει τα Silmaril από το στέμμα του Morgoth. Ωστόσο, είναι τόσο αδύναμη η σκηνή και δεν είναι η μόνη ειδικά για την βαρύτητα της ιστορίας. Είναι λες και η παραγωγή δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα σκηνών σαν και αυτές.

 

Sun6Ynnh9fCwWwK4ye6ZuA

 

Όσο για τον παραπάνω άγνωστο; Ναι, μαθαίνουμε ότι πρόκειται για τον Gandalf που αποκτά το όνομα του από το πώς το αποκαλούν τα Ξωτικά στη γλώσσα της Gondor. Η Gondor δεν έχει καν ιδρυθεί εκείνη την εποχή και κανένας κάτοικος της Μέσης Γης δεν αποκαλεί τον Gandalf με αυτό το όνομα, παρά μόνο πολύ αργότερα στο Third Age. Το όνομά του, είναι αυτό που τον αποκάλεσε ο πατέρας του Boromir και του Faramir. Mithrandir. Αυτό είναι το όνομα που του δώσανε τα Elves και μπορεί για κάποιους να είναι λεπτομέρεια αλλά, αλήθεια, καταστρέφει και καίει τον εγκέφαλο ενός πιστού φαν των Lord of the Rings.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η νέα γενιά οφείλει να γνωρίζει τον J.R.R. Tolkien

Και το φινάλε; Απλά πολύ κακό, με εξίσου κακές ερμηνείες και κακή σκηνοθεσία. Ασχολίαστο που βλέπουμε ότι η Galadriel δεν μπορεί να σωθεί από τα τραύματά της με το One Ring, αλλά μπορούν να την σώσουν δύο. Λες και είναι μεγαλύτερη δόση αντιβίωση. Μόλις 200 Orcs κατάφεραν να κάψουν και να λεηλατήσουν την μεγαλύτερη πόλη των Elves στη Μέση Γη. Δεν είναι σενάριο, είναι τερατογέννηση. Και από που φαίνεται το πρόβλημα;

 

 

Η συγγραφική ομάδα για τη 2η σεζόν αποχώρησε και μια εντελώς νέα ομάδα συγγραφής έρχεται για την 3η σεζόν. Τα νέα έγιναν γνωστά τις δύο τελευταίες ημέρες και δείχνει αν μη τι άλλο . Αυτό είναι μια αρχή, αλλά έως ότου η Amazon απολύσει τους showrunners αυτό δεν θα βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, είναι ήδη πολύ αργά. Ακόμα και αν πράγματι υπάρξει τρίτη σεζόν,  είναι αδύνατο να της σώσεις σε αυτό το σημείο και να προσποιηθείς ότι κάποια πράγματα δεν συνέβησαν ποτέ.

 

 

Περαστικά μας. Το να είσαι δισεκατομμυριούχος δεν σημαίνει πάντα ότι παίρνεις τις σωστές αποφάσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved