Πέντε κορυφαία τραγούδια του MCU για τα trailers των ταινιών τους

Η μουσική είναι πάντα καλύτερη όταν συνδυάζεται με υπερήρωες. 

Σε περίπτωση που δεν το πήρατε χαμπάρι, το trailer του Thunderbolts δεν έφερε μόνο μια γκάμα antiheroes που τόσο περιμέναμε, αλλά και τραγούδια από το παρελθόν. Ο λόγος για το Where is my mind των Pixies που έκανε το ντεμπούτο του το 1988 και έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές σε ταινίες. Και δεν είναι το μόνο. Ευκαιρία για λίγη μουσική παιδεία με αφορμή το trailer της Marvel αλλά και όλα όσα έχουμε δει κατά καιρούς.

 

Thunderbolts (Where is My Mind?, Pixies)

 

Μπορεί τα νέα παιδιά να έχουν κάνει διδακτορικό στην trap, αλλά όσοι μεγαλώσαμε στα 90s έχουμε συνδέσει το Where is My Mind? με μία μόνο ταινία: To Fight Club. Που μόνο κακό δεν είναι, αλλά ορίστε που στο 2024 κέντησε άλλο ένα trailer που τόσο περιμέναμε. Όσο για το Where is my Mind? Ελπίζουμε να αναφέρεται στον Bob για τον οποίο θα μάθεις πολλά με την ταινία.

 

Thor: Ragnarok (Immigrant Song, Led Zeppelin)

 

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο πίσω και αν χρονολογούνται οι Led Zeppelin, κανείς δεν έχασε από την μουσική τους. Ποτέ. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή με την φωνή του Robert Plant, είναι αντάξια ενός θεού του κεραυνού με τη κιθάρα του Jimmy Paige να συνοδεύει. Το τραγούδι που άλλαξε μια μουσική σκηνή και χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή.

 

Guardians of the Galaxy (Hooked on a Feeling, Blue Swede)

 

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο franchise ταινιών MCU, το Guardians of the Galaxy είναι η περίπτωση όπου η ίδια η μουσική είναι ένας χαρακτήρας μαζί με το υπόλοιπο καστ, μέσω του mixtape του Star Lord. Από την αρχή των τίτλων μέχρι το τέλος, το soundtrack είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ατμόσφαιρας της ταινίας. Το αρχικό τρέιλερ εισάγει τους θεατές στον κόσμο των Guardians με το Hooked on a Feeling των γεμάτων 70s Blue Swede. Αυτή η ομάδα ηρώων ήταν, μέχρι αυτό το σημείο, οι πιο σκοτεινοί χαρακτήρες που εισήχθησαν στο MCU.

 

Spider-Man: Far From Home (I Wanna be Sedated, Ramones)

 

Εκτός από μερικές από τις πιο αστείες προτάσεις του MCU, ο Spider-Man παρέχει επίσης αυτή την εξαιρετική μουσική στιγμή. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για τον Spider-Man της γειτονιάς μας, από τους Ramones. Το εγγενές συγκρότημα της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε επίσης στον κόσμο του web slinger κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους του Spider-Man: Homecoming με το "Blitzkrieg Bop". Ήταν εντελώς φυσικό να επιστρέψει για το trailer του Spider-Man: Far From Home με το "I Wanna Be Sedated".

 

Iron Man (Iron Man, Black Sabbath)

 

Ο συνδυασμός αυτού του τραγουδιού και του trailer ήταν αναπόφευκτος. Η ανταμοιβή της τοποθέτησης του Iron Man των Black Sabbath στο αρχικό τρέιλερ του Iron Man ήταν τόσο αποτελεσματική, που χρησιμοποιήθηκε και για το τρέιλερ του Iron Man 2. Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα riff κιθάρας όλων των εποχών, συνδυάζεται με μια από τις πιο επιτυχημένες ερμηνείες υπερήρωων στην ιστορία των ταινιών κόμικ, καθώς ο Iron Man εντάχθηκε γρήγορα στις τάξεις των καλύτερων ταινιών του Robert Downey Jr.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved