Η ιστορία του Machinist - Πώς ο Christian Bale μεταμορφώθηκε σε κάτι απόκοσμο

Όταν η αφοσίωση στο ρόλο συνοδεύεται από σχεδόν παρανοϊκό επαγγελματισμό. 

Για κάθε σκηνοθέτη που αναζητά έναν ηθοποιό που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρει το όραμά του σε έναν χαρακτήρα, ο Christian Bale είναι από εκείνους που όλοι θα ήθελες να συνεργαστούν. Μέσα από την πολυετή καριέρα του στην υποκριτική, ο Bale έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι πλήρως αφοσιωμένος στις απαιτήσεις ενός χαρακτήρα και εξαιρετικός στην εκτέλεση τους.

Ο πρώτος ρόλος του Άγγλου ηθοποιού ήρθε σε ηλικία 13 ετών, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Steven Spielberg, Empire of the Sun. Φυσικά, σήμερα, είναι ίσως περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του του Patrick Bateman στην ταινία της Mary Harron το 2000 American Psycho. Για να προετοιμαστεί για το ρόλο του επενδυτικού τραπεζίτη με ένα κατά συρροή δολοφόνο alter ego, ο Bale μεταμόρφωσε τη σωματική του διάπλαση για να γίνει πιο «αδύνατος και λαξευμένος», αποτυπώνοντας τέλεια την ανησυχητική δυαδικότητα του Bateman. Η πιο εντυπωσιακή -και ανησυχητική- μεταμόρφωσή του, ωστόσο, ήταν τέσσερα χρόνια αργότερα για το θρίλερ του Brad Anderson το 2004 The Machinist. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός σοβαρά άυπνου, του Trevor Reznic, τον οποίο υποδύεται ο Bale στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η κατάστασή του είχε ως αποτέλεσμα να μην κοιμάται για ένα χρόνο, να έχει σοβαρές σωματικές επιβαρύνσεις στο σώμα του και να τον κάνει αδυνατισμένο. Για να απεικονίσει αυτόν τον χαρακτήρα και τους αγώνες του με πειστικό τρόπο, ο Bale έχασε σημαντικό βάρος και ακολούθησε μια ανησυχητική δίαιτα.

 

 

Μιλώντας στον Stephen Applebaum για το BBC, ο Bale ανέφερε ότι πριν μελετήσει το σενάριο του The Machinist, δεν είχε δουλέψει καιρό επειδή δεν είχε βρει ένα έργο που να τον ενδιέφερε. «Όταν τελικά το είδα, απλά δεν ήθελα να το βάλω κάτω», είπε. Ο ηθοποιός δημιούργησε όχι μόνο έναν εξαιρετικό χαρακτήρα αλλά και μια δυνητικά εξαιρετική ταινία. Ο Βrad Anderson περιέγραψε το σενάριο ως «απόκοσμο, κομψό και οπτικό» και αμέσως αποφάσισε ότι ήθελε να το κάνει.

Η δέσμευση του Μπέιλ για την απώλεια βάρους βασίστηκε στον επαγγελματισμό και την δέσμευσή του. Έμεινε σε μια δίαιτα περίπου 100 θερμίδων την ημέρα, αποτελούμενη από ένα μήλο, νερό, καφέ και, περιστασιακά, ουίσκι. Κάπνιζε επίσης πολύ για αυτή τη μεταμόρφωση και έχασε 28 κιλά σε μόλις τέσσερις μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, έχασε 9 κιλά περισσότερα από όσα συνέστησε ο διατροφολόγος του ως ασφαλή ποσότητα.

 

 

Ο ηθοποιός ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία χωρίς να έχει ιδέα πόσο βάρος θα έχανε για να βρει αυτό που έψαχνε. Λίγο μετά το The Machinist, ο Bale έπαιξε το ρόλο του Batman στο Batman Begins. Μεταπήδησε στο αντίθετο άκρο για αυτόν τον ρόλο, παίρνοντας 45 κιλά σε μυς. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης της τριλογίας του Dark Knight, Christopher Nolan, ζήτησε από τον Bale να χάσει μερικά κιλά μετά από αυτή τη μεταμόρφωση.

Όμως το Machinist θα είναι πάντα ένα ορόσημο αφοσίωσης και επαγγελματικότητας στην υποκριτική διαδρομή του Christian Bale.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved