Πέντε ταινίες που ο villain κλέβει την παράσταση από τον πρωταγωνιστή

O Pedro Pascal θέλει να κλέψει τη δόξα από τον Paul Mescal στο «Gladiator II» και θυμόμαστε και άλλους που το έκαναν πριν από εκείνον.

Η ώρα για το Gladiator II πλησιάζει (15 Νοεμβρίου) και το νέο τρέιλερ της ταινίας του Ridley Scott είναι ίσως το πιο επικό από όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Σε αυτό βλέπουμε τον Lucius Verus του Paul Mescal να μάχεται για εκδίκηση απέναντι στον Marcus Acacius του Pedro Pascal, την ίδια ώρα που ο Macrinus του Denzel Washington διψάει για να πάρει την εξουσία της Ρώμης μέσω των μονομάχων του. Όμως ο Pedro Pascal φαίνεται να έχει μεγαλύτερο υπόβαθρο ως main antagonist του δεύτερου Gladiator.

 

 

Λένε πως χωρίς έναν καλό villain, o πρωταγωνιστής δύσκολα ξεχωρίζει και αυτό είναι το ζητούμενο στο σίκουελ του Gladiator, προκειμένου να ξεπεράσει τον προκάτοχό του.

Ο Paul Mescal σαφώς και έχει όλα τα φόντα για να ξεχωρίσει, όμως έχει την ευτυχία να έχει απέναντί του έναν τύπο που θα ανεβάσει το πρεστίζ της μάχης, σε αντίθεση με τον Russell Crowe που είχε τον «αντιτουριστικό» τότε ακόμα, Joaquin Phoenix ως αντίπαλο στο Κολοσσαίο.

Gladiator 2: Μπορεί το Mescal-Pascal να επισκιάσει το Crowe-Phoenix;

 

Για αυτό λοιπόν, ρίξαμε μια ματιά σε ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία για τους πρωταγωνιστές τους, κυρίως όμως για τους villains τους.

 

No Country for Old Men (2007)

Ο Anton Chigurh (Javier Bardem), ο παγερός και αδίστακτος δολοφόνος της ταινίας, κυριαρχεί στην οθόνη με την τρομακτική παρουσία του. Παρόλο που η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Llewelyn Moss (Josh Brolin) και τον σερίφη Bell (Tommy Lee Jones), ο Chigurh κάνει ό,τι θέλει από την αρχή του φιλμ μέχρι το τέλος.  Δεν τον νοιάζει τίποτα και καλό είναι να μην έρθεις ποτέ face to face μαζί του. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο βλέπει άτομο και τον καθαρίζει.

 

 

Silence of the Lambs (1991)

Ναι, η Clarice Starling (Jodie Foster) είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας, ο Dr. Hannibal Lecter όμως του Anthony Hopkins έχει μείνει στην ιστορία για τον τρόπο που προσέγγισε τον ρόλο του κανίβαλου γιατρού.

Ο Sir Anthony Hopkins έγινε θυσία στο βωμό της έβδομης τέχνης

Δεν χρειάζεται πολλά, περίπου 16 λεπτά μπροστά στην οθόνη για να τον καθιερώσει ως έναν από τους πιο τρομακτικούς villains του σινεμά.

 

 

The Lion King (1994)

Η ταινία που μας κάνει να ανατριχιάζουμε κάθε φορά που ο Simba, παίρνει τα σκήπτρα και γίνεται ο Βασιλιάς των Λιονταριών έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της μέσα μας.

Πέντε σκηνές από φιλμ που μόνο ένας άντρας μπορεί να εκτιμήσει πραγματικά

Βέβαια, αν δεν υπήρχε η επιτομή του κακού, δηλαδή του θείου του Scar στην αντίπαλη όχθη, το story να ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε σήμερα. Ο Scar με την ανατριχιαστική φωνή του Jeremy Irons, την υποχθόνια συμπεριφορά του και τα κακόβουλα σχέδιά του είναι μετά βεβαιότητας ο πιο εμφατικός villain σε ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. Το ότι δολοφόνησε τον αδερφό του, Mufasa, ακόμα και σήμερα δεν του το έχουμε συγχωρέσει και εννοείται ότι χαρήκαμε με το φινάλε της ταινίας.

 

 

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο expansion και αν πάρει το σύμπαν του Star Wars, o Darth Vader δεν θα πάψει ποτέ να είναι η επιτομή του franchise. Είτε ως Anakin, είτε ως επιβλητικός κακός με μαύρα, την μάσκα και τη φωνή του ανεξίτηλου, James Earl Jones, ο Vader είναι μια ιστορία από μόνος του, που ακόμα και ο Luke Skywalker ή ο Obi-Wan Kenobi δεν μπορούν να επισκιάσουν. Είναι τόσο αναγκαίος ο Vader για το Star Wars που σε κάθε νέο show που δημιουργεί η Lucasfilms, αναζητεί έναν λόγο να τον συμπεριλάβει στο cast. 

Tο «The Acolyte» δεν θα λείψει σε κανέναν

Για χάρη του «No Luke, I am your father» βάλαμε μόνο το The Empire Strikes Back και όχι όλο το franchise. 

 

 

The Dark Knight (2008)

Τι θα ήταν ο Dark Knight χωρίς έναν εμβληματικό αντίπαλο στην τριλογία του Christopher Nolan; Ο Ra’as Al Ghul στο Batman Begins ήταν επικίνδυνος, ο Bane στο The Dark Knight Rises αδίστακτος, ο Joker όμως του Heath Ledger είναι το κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να έχει την εκπαίδευση για να δείρει, ούτε και τη δύναμη, αλλά ένα μυαλό τόσο πανούργο και έναν σκοπό, συνυφασμένο με το χάος που ο Batman του Christian Bale πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να επιβληθεί.

Το Dark Knight είναι μια τριλογία γεμάτη διδάγματα

Ό,τι καλύτερο έχουμε δει ποτέ σε villain από ταινία μέχρι σήμερα.

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved