O Penguin ανακαλύπτει από το 1ο επεισόδιο το πεπρωμένο του

Είδαμε τον πιλότο του The Penguin και δεν βλέπουμε την ώρα για το 2ο.

Καλός ο Πιγκουίνος του Danny De Vito, αυτός όμως του Collin Farrell έχει κάτι πολύ διαφορετικό και όχι τόσο κόμικ. Ο Oswald Cobblepot του Matt Reeves μας είχε δείξει από το The Batman τις διαθέσεις και κυρίως τις ορέξεις του να γίνει κάτι παραπάνω από ένας καλός στρατιώτης στο Crime Syndicate της Gotham City, δεν ήταν όμως έτοιμος ακόμα για τα μεγαλεία που του επιφυλάσσει το μέλλον.

H σειρά «The Penguin» φιλοδοξεί να ξεχάσουμε επιτέλους τον Joker

 

Το ραντεβού όμως με το πεπρωμένο έχει ήδη κλείσει, απλώς θα χρειαστούν λίγα επεισόδια μέχρι να αναλάβει τη σκληρή δουλειά στην σκοτεινή πλευρά της πόλης. Ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός χωρίς την παρουσία του Carmine Falcone αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα «παίκτες» που θέλουν να αναλάβουν τα ηνία.

O λόγος που λατρεύουμε τον Batman βρίσκεται στον Bruce Wayne

Για να βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, ο Oz του Colin Farrell δείχνει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς του HBO, ότι θέλει παραπάνω από αυτά που ήδη έχει πετύχει, θέλει να ανέβει level, να τον αναγνωρίζουν στο δρόμο, αλλά και να του δείχνουν τα αφεντικά του ότι εκτιμούν πραγματικά τη δουλειά του.

Η σειρά άλλωστε φρόντισε να μας δείξει με τα πρώτα λεπτά του πιλότου, ότι ο Oz δεν χαμπαριάζει από πρόσωπα και καταστάσεις. Ούτε καν αν απέναντί του έχει έναν Falcone. Στην προκειμένη περίπτωση, Alberto ευχαριστούμε που «ξύπνησες» το θεριό από τον λήθαργο. Έστω και άθελά σου:

 

 

Εμείς όλοι όμως ξέρουμε ότι δεν είναι αυτή η αναγνώριση το «κάτι παραπάνω» που θα αγγίξει η διαβολική αυτή πτυχή του Oswald Cobblepot. Δεν θέλει απλώς να ανέβει βαθμίδα στην πυραμίδα, θέλει ο ίδιος να γίνει η πυραμίδα. Το πεπρωμένο του δεν το έχει φανταστεί ούτε ο ίδιος, γιατί πολύ απλά δεν ξέρει τι δύναμη έχει και τι είναι πραγματικά ικανός να κάνει.

Αλλά αυτή η βεντέτα που φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με τη super psycho Sophia Falcone, με την οποία έχουν παρελθόν, θα φέρει στην επιφάνεια τον Kingpin της Gotham και όχι μια φιγούρα όπως εκείνη του Danny De Vito ή του Oswald της σειράς Gotham.

 

PENGUIN SOPHIA

 

Σε κερδίζει όμως

Μπορεί ο Penguin να μην είναι μια ηρωική φιγούρα -κάθε άλλο μάλιστα- να είναι ένας τύπος-καρικατούρα που δεν ξέρεις ποτέ αν ξέρει τι να κάνει σωστά ή να πάρεις στα σοβαρά, ενώ ταυτόχρονα τα κινητικά προβλήματα του δημιουργούν ένα τεράστιο αρνητικό στο «βρώμικο» σύμπαν του υποκόσμου. Με λίγα λόγια, όσο δύσκολα ένας τύπος σαν τον Oswald μπορεί να κερδίσει σεβασμό από τους ανώτερους, το ίδιο μπορεί να σε κάνει να τον θαυμάσεις.

Μόνο ίσως ένας τρόπος υπάρχει για να τα καταφέρει: Να κάνει τους πάντες να δουλεύουν για αυτόν, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσει την ευγνωμοσύνη και το respect τους. Και όποιος δεν το κάνει, θα ξέρει καλά ποια είναι η μοίρα του.

O Collin Farrell κοίταξε τον εαυτό του στον καθρέπτη και δεν τον αναγνώρισε

Ο Penguin, ένας από τους μεγάλους εχθρούς του Batman ουσιαστικά ακόμα χτίζεται, αλλά πρόλαβε ήδη να μας δείξει γιατί χρεώνεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους Crime Lords της Dc Comics. Το κοφτερό μυαλό και οι σατανικές αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και σύντομα έρχονται και άλλες στο επόμενο επεισόδιο της σειράς.

 

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου η συνέχεια του The Penguin αναμένεται με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τώρα ειδικά που ξέρουμε ότι ο Oswald Cobblepot ανακαλύπτει το μεγαλείο του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved