Nick Ut | AP Το Netflix φέρνει στην μικρή οθόνη το διπλό φονικό των αδερφών Menendez

Το Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story αφηγείται την ιστορία των αδερφών που σκότωσαν εν ψυχρώ τους γονείς τους.

Μετά την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της βραβευμένης με Emmy σειράς του Netflix «Monster», που μετονομάστηκε σε «Monsters» για τις ανάγκες του δεύτερου κύκλου, όλοι αναρωτιούνται πού βρίσκονται τώρα τα πραγματικά αδέρφια Menendez.

Η επιτυχημένη πρώτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς επικεντρώθηκε στη ζωή του διεστραμμένου κατά συρροή δολοφόνου Jeffrey Dahmer, ο οποίος σκότωσε και τεμάχισε 17 άνδρες σε διάστημα 13 ετών, πριν καταδικαστεί σε 16 ισόβια και τελικά ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από έναν τρόφιμο το 1994.  Το Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, επικεντρώνεται στα εν λόγω αδέρφια και τις ζωές τους, που οδήγησαν το ζευγάρι να δολοφονήσει βάναυσα τους γονείς τους με κυνηγετικά όπλα στις 20 Αυγούστου του 1989.

 

 

Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματά τους το 1996, αφού ο πατέρας τους, José Menendez και η μητέρα τους, Kitty Menendez, πυροβολήθηκαν πολλές φορές χρησιμοποιώντς 12αρια κυνηγετικά όπλα στο σπίτι τους στο Beverly Hills.

Τα δύο αδέρφια είπαν αρχικά στην αστυνομία ότι βρισκόντουσαν στον κινηματογράφο και επιστρέφοντας βρήκαν και τους δύο νεκρούς. Αφού κατάφεραν αρχικά να κρατήσουν την αστυνομία μακριά, οι αρχές στράφηκαν στους ίδιους όταν είδαν πως σκορπούσαν τα λεφτά χωρίς να πενθούν ιδιαίτερα για τον χαμό τους. Αφού συνελήφθησαν για πρώτη φορά το 1990, καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη έξι χρόνια αργότερα, αν και κατά τη διάρκεια της δίκης ισχυρίστηκαν ότι τους σκότωσαν από φόβο και αυτοάμυνα μετά από σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση όλα αυτά τα χρόνια.

Τα μέλη της οικογένειας υποστήριξαν επίσης τους ισχυρισμούς τους στο δικαστήριο, καταθέτοντας ότι ο Erik και ο Lyle είχαν μοιραστεί ιστορίες κακοποίησης πριν από τη διεξαγωγή των δολοφονιών, ωστόσο οι εισαγγελείς πίστευαν ακράδαντα ότι σκότωσαν τους γονείς τους για να κληρονομήσουν την περιουσία τους – κάτι που φάνηκε από τις σπατάλες μετά το διπλό φονικό.  Ο Lyle Menendez στάλθηκε στην κρατική φυλακή Mule Creek στο Ione της California, ενώ ο Erik οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα Richard J. Donovan στο San Diego.

 

 

Ωστόσο, μετά από 22 χρόνια διαφοράς, τα αδέρφια επανενώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018 καθώς ο Lyle μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα Richard J. Donovan. Και οι δύο προσπάθησαν να ασκήσουν έφεση κατά της καταδίκης τους σε πολλές περιπτώσεις, αν και αυτές απορρίφθηκαν. Τα αδέρφια φέρεται να ξόδεψαν περίπου 700.000 δολάρια σε πολυτελή αυτοκίνητα, ρούχα και ρολόγια, ενώ έκαναν παράλληλα και πολλά ταξίδια στο εξωτερικό.

Αφού συμφώνησαν να μιλήσουν σε ψυχολόγο, και οι δύο ομολόγησαν on camera ότι σκότωσαν τους γονείς τους και στο δικαστήριο, ο Lyle έδωσε παραστατικές περιγραφές του τι συνέβη και αποκάλυψε ότι σκότωσε τον πατέρα του για την κακοποίηση του ως παιδί λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία. Η επταετής υπόθεση είχε μεγάλη δημοσιότητα.

Ο Javier Bardem και η Chloë Sevigny υποδύονται τους José και Kitty Menendez, ενώ οι Nicholas Alexander Chavez και Cooper Koch πρωταγωνιστούν ως αδέρφια Lyle και Erik Menendez.

Το Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story είναι τώρα διαθέσιμο στο Netflix.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved