Δημιουργία Κωνσταντίνα Ιωάννου O λόγος που λατρεύουμε τον Batman βρίσκεται στον Bruce Wayne

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Σκοτεινού Ιππότη, αποθεώνουμε το alter ego του Σκοτεινού Ιππότη.

Αμφέβαλε ποτέ κανείς ότι αν υπάρχει ένας superhero που θα μπει στα ρεκόρ Γκίνες, αυτός θα ήταν ο Batman; Ένας σούπερ ήρωας τόσο πολύπλοκος που ακόμα και τόσα χρόνια μετά την «γέννησή» του από τον Bob Kane, θα συνέχιζε να αποκαλύπτει τα καλά κρυμμένα μυστικά της σκοτεινής προσωπικότητάς του, με νέες ιστορίες και ατελείωτες περιπέτειες. Ο Batman, λοιπόν, θα γίνει ο πρώτος superhero χαρακτήρας που θα αποκτήσει δικό του αστέρι στο περίφημο Hollywood Walk of Fame, παίρνοντας το υπ’ αριθμόν 6764 star της Hollywood Boulevard.

Εσύ ξεκίνησες να βλέπεις τη σειρά «The Penguin»;

AP110412018852

 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιαστεί ζωντανά μέσω live-streaming, στο www.walkoffame.com, σήμερα όμως, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Batman 2024, δοξάζουμε τον ήρωα εστιάζοντας πίσω από την μάσκα, εκεί που κρύβεται η πραγματική μάσκα. Διότι στα χαρτιά, ο Batman μπορεί να είναι ο Bruce Wayne, στην ουσία όμως το πραγματικό του πρόσωπο είναι αυτό που βγαίνει παγανιά την νύχτα και προσπαθεί να καταπολεμήσει το έγκλημα.

Το είχε πει άλλωστε και η Rachel Dawes στο φινάλε του Batman Begins, λέγοντας στον Bruce Wayne ότι «το πραγματικό σου πρόσωπο είναι αυτό που φοβούνται οι εγκληματίες, όχι τη μάσκα».

 

 

Όλη η βαρύτητα είναι πάνω στον Wayne

Εκείνη η νύχτα στο σκοτεινό σοκάκι της Crime Alley, τραυμάτισε για πάντα τον νεαρό Bruce ο οποίος είδε τους γονείς τους να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια του, «γεννώντας» ουσιαστικά την πιο ενδιαφέρουσα φιγούρα στην ιστορία των superhero comics.

Το Dark Knight είναι μια τριλογία γεμάτη διδάγματα

Μόνο που τη «μάσκα» ξεκίνησε να τη φοράει έστω και νοητά, από εκείνη τη νύχτα, όχι μέχρι να εκπαιδευτεί από τον Ra's al Ghul και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές «πληγές» της Gotham City.

 

 

Φορώντας τη στολή του Batman, ο Wayne μπορεί να είναι ακριβώς αυτός που θέλει, εκείνος που θα κοιτάξει να πατάξει το έγκλημα με τον δικό του, βίαιο τρόπο, αψηφώντας νόμους και κοινωνικά κλισέ, θα φτάσει στα άκρα και δεν θα νοιαστεί για το κοινωνικό του image, παρά μόνο για την ασφάλεια των ανθρώπων.

Ο Bruce Wayne από την άλλη πρέπει να παίξει άλλου είδους «θέατρο». Και αυτό είναι ίσως ο δυσκολότερος ρόλος στην ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη.

Batman TAS: Κάτι παραπάνω από ένα καρτούν

Κρύβει το «σκοτάδι» του παίζοντας τον αντιπαθητικό

Δεν μπορούν όλοι να «διαβάσουν» την αλήθεια που κρύβουν τα μάτια, ειδικά όταν ο υπόλοιπος χαρακτήρας είναι τόσο απρόσιτος που δεν σου αφήνει δικαίωμα να τον εξερευνήσεις. Την ώρα που ο Batman είναι η επιτομή του ήρωα, εκείνος που θα δώσει τη ζωή του για να σώσει τους γύρω, ο Bruce Wayne πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να προστατεύσει την ταυτότητά του και κατά συνέπεια το δικαίωμα στη μάχη κατά του εγκλήματος.

 

AP20287551539273

 

Ο αποπροσανατολισμός του κοινού ώστε να μην τον υποπτευθεί κανείς και ποτέ, είναι να δημιουργεί ένα προφίλ ανθρώπου που δεν σε προϊδεάζει ότι πρόκειται για άνθρωπο με ευαισθησίες. Σαφώς και όλοι θέλουν να είναι κοντά σε έναν από τους πλέον πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, όχι όμως τόσο κοντά στην τοξικότητα που «μοιράζει» απλόχερα στους γύρω του.

Το σύμπαν του Batman μεγάλωσε επικίνδυνα

Ο playboy millionaire της Gotham είναι ένας Dan Bilzerian των κόμικς, ένας τύπος που φαινομενικά ενδιαφέρεται μόνο για τη δύναμη που προσφέρουν τα έτοιμα λεφτά της οικογένειάς του, τα χαϊλίκια και τα ακριβά αυτοκίνητα, και βλέπει τον κόσμο να τον αντιμετωπίζει ακριβώς για αυτό που δείχνει προς τα έξω.

 

 

Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για τη ζωή που διάλεξε, ο «τραυματισμός» της προσωπικότητάς του, η ρετσινιά του επιφανειακού και του εαυτούλη, ξέροντας μονάχα ο ίδιος και ο μπάτλερ του, Άλφρεντ για το pokerface που παίζει 24/7.

O ηθοποιός που σεβάστηκε τον Μπάτμαν

Μέχρι στιγμής τον Bruce Wayne τον έχουν ενσαρκώσει με διαφορετικό τρόπο αρκετοί ηθοποιοί σε live action films, από τον Adam West, τον Michael Keaton μέχρι εσχάτως ο Ben Affleck και ο Robert Pattinson. Μέχρι σήμερα καλύτερος όλων, θεωρείται ο Michael Keaton για το σκότος και τον προβληματισμό που μετέφερε ως Bruce Wayne, αν όμως υπήρξε ένας που μπόρεσε να πιάσει περισσότερο αυτό το μισός playboy, μισός superhero, αυτός ήταν ο Christian Bale.

Ποιος ηθοποιός έχει υποδυθεί καλύτερα μέχρι σήμερα τον Bruce Wayne; Προσοχή, όχι τον Batman, τον Bruce Wayne.

 

 AP22060828652250

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved